Őrizetbe vették Tátrai Miklóst "/>
Megjelent: 10 éve

Őrizetbe vették Tátrai Miklóst

A Központi Nyomozó Főügyészség kedd reggel őrizetbe vette Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) korábbi igazgatóját és Császy Zsoltot, volt értékesítési igazgatót a sukorói földcserével kapcsolatban.

Az őrizetbevételről elsőként az MNO számolt be, amelyet délelőtt Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője semmilyen formában nem kívánt kommentálni.

Később a hatóság közlemény adott ki, amelyben tudatta, hogy "T. Miklóst, az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját, valamint Cs. Zsoltot", az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját" őrizetbe vették.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt már 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen az ingatlanok cseréje miatt. A főügyészség szakértői véleményekre hivatkozva azt közölte: a sukorói csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak, így a csereügyletben 1 milliárd 327,8 millió forint értékkülönbség állapítható meg.

A magyar állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanok Pilis, valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra való cseréjéről 2008. július 30-i döntésében határozott a Vagyongazdálkodási Tanács.

A Pénzügyminisztérium 2009 februárjában koncessziós pályázatot írt ki játékkaszinó alapítására és működtetésére. Ugyancsak februárban adta hírül a Népszabadság, hogy King's City néven másfél milliárd eurós, azaz több mint 400 milliárd forintos turisztikai beruházásra készül Sukorón egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joav Blum befektető úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található - összesen 183 hektáros - gyümölcsöseit.

Tátrai Miklós 35 éves, közgazdász. 2002-2003-ban a Miniszterelnöki Kabinetirodán főosztályvezető, majd három évig a Pénzügyminisztérium Politikai Államtitkárságának titkárságvezetője. 2006-2007-ben pályáját a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban folytatta, ahol először helyettes államtitkár, majd szakállamtitkár volt. Ezután a pénzügyi tárca államtitkára, majd 2007 végétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója volt. Posztjáról Oszkó Péter pénzügyminiszter mentette fel azonnali hatállyal tavaly júliusban; indoklása szerint a cég törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el.

Budai Gyula júliusban, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatójaként az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem hivatalos jelentésére hivatkozva közölte: szerinte Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Veres János volt pénzügyminiszter és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója "cinkosa az ingatlanpanamának", amelyben jó minőségű, jó helyen lévő, több mint egymilliárd forint értékű állami földet rossz helyen lévő, értéktelen gyümölcsösért cseréltek el.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter