Megjelent: 12 éve

Öt pénztárszolgáltatóval bővült a Stabilitás Pénztárszövetség

A Stabilitás Pénztárszövetség az egy pénztári szövetség elképzelés célkitűzéseinek megfelelően elsőként augusztus 25-én három, majd szeptember 15-től további két pénztárszolgáltatóval bővítette tagjainak körét.

A Stabilitás Pénztárszövetség új tagjai: az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt., az AON Tanácsadó és Pénztárszolgáltató Zrt., az Első Hazai Pénztárszervező és Működtető Zrt., az Optisoft tulajdonában lévő Controll-Soft Zrt., valamint az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

A Stabilitás Pénztárszövetség júniustól módosította alapszabályát, így már az önkéntes egészség- és nyugdíjpénztár, illetve magán-nyugdíjpénztár részére kiszervezett tevékenységet végző szolgáltatók is kérhetik felvételüket. Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke elmondta, "a pénztártagok minél magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében nagyon fontosnak tartom, hogy a pénztárak mellett szolgáltatóikat is bevonjuk a szabályozási környezet kapcsán felmerülő véleményező és javaslattevő tevékenységünkbe. A pénztári szolgáltatók felvétele része annak a bővülési folyamatnak, amellyel megvalósulhat a teljes pénztári szféra egységes érdekképviselete."

Szakszerű szolgáltatás minden téren

A pénztárszolgáltatók kiszervezett tevékenység keretében hatékony, szakszerű szolgáltatást nyújtanak a nyugdíj- és egészségpénztáraknak. Szerepük mind a jogszabályi környezet előkészítésében, mind a minőségi pénztári szolgáltatás megteremtésében igen jelentős. Annak ellenére, hogy szakmai érdekeik jellemzően megegyeznek a pénztárakéval, ez idáig önállóan képviseltették magukat a pénzügyi szférában.

A bővüléssel a Stabilitás tagjai között tudhatja a pénztári szolgáltatási piac öt elismert és jelentős piaci részesedéssel bíró résztvevőit; 2008 augusztusától az AON Tanácsadó és Pénztárszolgáltató Zrt. az Első Hazai Pénztárszervező és Működtető Zrt., az Optisoft tulajdonában lévő Controll-Soft Zrt., majd szeptember közepétől az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt., valamint az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. lett Stabilitás tag.

A Stabilitás Pénztárszövetség hosszú távú célkitűzésének megvalósítása - miszerint a jövőben egyedüliként szeretné ellátni a teljes pénztári szféra érdekképviseletét - folytatódik. Dr. Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára folyamatosan egyeztet a leendő tagpénztárakkal és szolgáltatókkal. Tekintettel azonban arra, hogy a pénztárak közgyűlése ez év végén dönt legközelebb a csatlakozásról, újabb bővülés csak az év végén várható. A pénztárszolgáltatók felvétele viszont évközben is folyamatosan történik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter