Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Ötezer zalai munkahely megtartását segíti a bérkompenzációs támogatás

Csaknem száz zalai foglalkoztatónál mintegy ötezer munkahely megtartását segíti a bérkompenzációs támogatás - számolt be a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának megyei eredményeiről pénteken a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője.

Borsos József elmondta: Zalában 95 szervezet nyújtott be pályázatot az áprilisban megjelent kiírásnak megfelelően, s mindegyik sikeres volt. A foglalkoztatók 187,7 millió forintos támogatást igényeltek csaknem 4.700 ember elvárt béremelésének támogatására, s ezzel egyben vállalták a náluk foglalkoztatott több mint 5.200 dolgozó megtartását.

A június 21-én a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott pályázatok alapján a megyében 76 foglalkoztatóval már megkötötték a szerződést, ki is utalták számukra a támogatás első, 70 százalékos részletét. Napokon belül újabb 12 szerződést írhatnak alá, két szerződő lemondott a támogatásról, mert számára kedvezőbb más konstrukciót választott, öten pedig a dokumentumok beszerzéséhez szükséges határidő meghosszabbítást kértek.

Borsos József azt mondta: több jelentkezőre számítottak Zalában, de a beérkezett pályázatok alapján így is az országos átlaghoz hasonlóan alakult az érdeklődés.

A zalai nyertesek között 64 százalékot képviselnek a kft-k, 13 százalékuk részvénytársaság, 11 százalékuk betéti társaság. A foglalkoztatási terület és a cégek létszáma alapján leginkább a feldolgozóipari, a kereskedelmi, valamint a szakmai, tudományos, műszaki tevékenységet végző vállalkozások éltek a pályázati lehetőséggel.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter