Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Ötezer zalai munkahely megtartását segíti a bérkompenzációs támogatás

Csaknem száz zalai foglalkoztatónál mintegy ötezer munkahely megtartását segíti a bérkompenzációs támogatás - számolt be a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának megyei eredményeiről pénteken a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője.

images

Borsos József elmondta: Zalában 95 szervezet nyújtott be pályázatot az áprilisban megjelent kiírásnak megfelelően, s mindegyik sikeres volt. A foglalkoztatók 187,7 millió forintos támogatást igényeltek csaknem 4.700 ember elvárt béremelésének támogatására, s ezzel egyben vállalták a náluk foglalkoztatott több mint 5.200 dolgozó megtartását.

A június 21-én a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott pályázatok alapján a megyében 76 foglalkoztatóval már megkötötték a szerződést, ki is utalták számukra a támogatás első, 70 százalékos részletét. Napokon belül újabb 12 szerződést írhatnak alá, két szerződő lemondott a támogatásról, mert számára kedvezőbb más konstrukciót választott, öten pedig a dokumentumok beszerzéséhez szükséges határidő meghosszabbítást kértek.

Borsos József azt mondta: több jelentkezőre számítottak Zalában, de a beérkezett pályázatok alapján így is az országos átlaghoz hasonlóan alakult az érdeklődés.

A zalai nyertesek között 64 százalékot képviselnek a kft-k, 13 százalékuk részvénytársaság, 11 százalékuk betéti társaság. A foglalkoztatási terület és a cégek létszáma alapján leginkább a feldolgozóipari, a kereskedelmi, valamint a szakmai, tudományos, műszaki tevékenységet végző vállalkozások éltek a pályázati lehetőséggel.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter