Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Pápa az európai divat központja - 600 új munkahely létesül

Szeptemberben megkezdődhet az Európai Divat Kft. pápai logisztikai központjának építése. A több mint 13 milliárd forintos beruházás sorsa azt követően dőlt el, hogy a Gazdasági Minisztérium felajánlott egy 900 millió forintos vissza nem térítendő központi támogatást a cég részére - számol be a Napi Gazdaság.

A több mint 30 ezer négyzetméteres létesítmény könnyűszerkezetes felépítésének köszönhetően 5 hónap alatt készül el, és 600 új munkahelyet teremt a térségben. A tervek szerint a munkavállalók negyede felsőfokú végzettségű lesz - nyilatkozta Mayer István, ügyvezető igazgató a Napi Gazdaságnak.

Az Európai Divat Kft. Indiából és Kínából importált alapanyagból Ukrajnában, Romániában, valamint Bulgáriában varrat különböző ruházati termékeket, például öltönyöket és kosztümöket. Ezeket - 80-90 százalékos készültségi fokon - szállítják tovább Pápára, ahol a végső fázis következik, azaz a tisztázás, a vasalás, illetve a csomagolás. Ezt követően a kész termékeket német nagyáruházak, áruházláncok kapják meg.

A cég számításai szerint a logisztikai központ naponta 50 kamiont lesz képes fogadni és indítani, ezzel az éves forgalom meghaladhatja a 800 millió dollárt. Továbbá az évtized végére terveznek egy outletcentert is a közelben, amelyben 35-40 üzlet és néhány vendéglátóegység kap majd helyet.
Follow hrportal_hu on Twitter