Megjelent: 11 éve

Pattanásig feszült a helyzet Ferihegyen

A LESZ és az RDSZSZ által ma reggel indított munkabeszüntetésnek rá kellene ébresztenie a Budapest Airport (BA) Zrt.-t, hogy a hónapokon át követett "három M" - megfélemlítés, mellébeszélés, megalázás - stratégiája vezetett a jelenlegi helyzethez. A cég legutóbbi vagdalkozásainak fényében azonban ez a felismerés még várat magára, áll a LESZ közleményében.

Pattanásig feszült a helyzet: listát készítenek a sztrájkolókról

A ma reggel hat órától meghirdetett munkabeszüntetés fegyelmezetten elkezdődött. A szakszervezetek által képviselt dolgozók a terveknek megfelelően nem vették fel a munkát. A helyzet ugyanakkor pattanásig feszült Ferihegyen. A BA vezetőségének tagjai - korábban sosem tapasztalt módon - felkeresték a dolgozókat munkahelyeiken. Azonban most sem a megértés és a párbeszéd szándékával érkeztek: magukból kikelve üvöltöznek, és a sztrájkoló dolgozók neveit írják fel papírcetlikre. Úgy tűnik, még mindig nem értették meg, hogy az állandó létbizonytalanság, a dolgozók folyamatos megfélemlítése és megalázása vezetett a sztrájkhoz, így ezek nem szolgálhatják annak megoldását sem.

Tárgyalás helyett ultimátumot kaptak a szakszervezetek

A BA Zrt. vezérigazgatója a hivatalos út helyett (tárgyalás a kollektív szerződésről) ultimátumok elé állítja a munkavállalókat: példátlan módon kijelentette, hogy ha december 10-én 11 óráig nem függesztik fel a sztrájkot, nem tárgyal.

Nincs leépítési terv, nincs kollektív szerződés - csak túlmunka és bizonytalanság

Szintén aggasztó, hogy a menedzsment agresszív, csúsztatásokban és konkrét ténybeli "tévedésekben" bővelkedő nyilatkozataival csak nehezíti a megegyezést.
- Nem lehet ötszáz embert folyamatos rettegésben tartani. Nem lehet tagadással meg nem történtté tenni, hogy a "lopakodó leépítésekkel", százhúsz embernek mondtak fel egyesével vagy kis csoportokban, leépítési terv nélkül, kijátszva a Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit.
- Nem lehet huzamosabb ideig elvárni, hogy a túlmunkára és a munkaidő-rendelkezésre vonatkozó rendelkezések megsértésével, a biztonságot veszélyeztetve, és a munkavállalók magánéletét is tervezhetetlenné téve kelljen pótolni a hiányzó munkaerőt.
- Nem lehet bizalmat kérni a dolgozóktól, ha tíz-húszéves munkaviszony után postai úton mondanak fel munkavállalóknak, azonnali hatállyal kitiltva őket a reptér teljes területéről.
- Nem lehet következmények nélkül a reménykeltő egyeztetések közepén, egyoldalúan felmondani a kollektív szerződést.
- Nem vehetőek komolyan a cég egyeztetési szándékai, ha a sztrájktárgyalásokon olyan személyek képviselik, akik bevallottan nincsenek felhatalmazva bármiféle megállapodás megkötésére.
- Nem keresi a párbeszédet az a cég, amelyik szakszervezeti képviselőket üldöz el a repülőtérről, megrendezett fegyelmi tárgyalásokkal.
- Nem vehető komolyan, ha egy egyoldalas dokumentumra, az "Útitervre" hivatkoznak, amikor a szakszervezetek a vállalat dolgozókat érintő terveiről érdeklődnek.

A szakszervezetek továbbra is a megegyezést keresik

A LESZ és az RDSZSZ az elmúlt hónapok során is a megegyezést kereste, mert tisztában vannak vele, hogy a stabil, kiszámítható viszonyok szolgálják hosszú távon a menedzsment és a dolgozók érdekét is. A sztrájkot a végső elkeseredés szülte, a német menedzsment ugyanis az Európai Unióban elfogadhatatlan módon sérti meg naponta a munkajogi normákat, zaklatja és rettegésben tartja dolgozóit.

A két szakszervezet továbbra is egyeztetni szeretne, azonban ehhez legelőször is őszinte, kompetens tárgyalópartnerre volna szükség, amelyik nem sértegetni, hanem megérteni próbálja a dolgozókat. Arra kérik a cég vezetését, vizsgálja felül a "három M" stratégiáját, és a józan ész parancsát követve, tekintse valódi partnernek a munkavállalókat, akiken végső soron Ferihegy sikere múlik.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kiakadt a szakszervezet: feljelentésre biztat a BKK

A BKK hivatalos közleményén keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha nem illedelmesen viselkedő sofőrrel találkoznak, akkor nyugodtan... Teljes cikk

DK: emelni kell az öregségi nyugdíjminimumon

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményében az öregségi nyugdíjminimum emelésére, valamint a nyugdíjszámítás svájci indexálásának... Teljes cikk

730 ezer magyar munkáját vehetnék el a robotok

A 2018-as adatok alapján 164 496 fő dolgozik az automatizálható szakmákban - áll a GVI elemzésében. Teljes cikk