Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Pedagógussztrájk - a Fidesz szerint visszatetsző az LMP "buzgósága"

A Fidesz szerint "visszatetsző az LMP buzgósága" a pedagógussztrájk ügyében, hiszen a kormány jelenleg is tárgyal és párbeszédre törekszik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével (PDSZ).

images

Hoppál Péter, a parlament oktatási bizottságának fideszes tagja így reagált arra, hogy az LMP kedden sztrájkra biztatta a pedagógusokat, mert a párt szerint a tanároknak nyomást kell gyakorolniuk a kormányra.

Az iskolákban tanításnak van helye, nem "pártpolitikailag fűtött akcióknak", a gyermekek és a szülők nem kérnek ebből - kommentálta a Fidesz szakpolitikusa Osztolykán Ágnes független képviselő, LMP-s politikus szavait az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Közölte, a Fidesz-frakció bízik abban, hogy a többi pedagógus-szakszervezethez hasonlóan a PDSZ is a párbeszédet választja a sztrájk helyett.

"Mindannyian tudjuk és értjük a pedagógusok problémáit, ők voltak a Gyurcsány-Bajnai-kormányok egyik legnagyobb vesztesei", a Fidesz-kormány azonban a tanárok mellett áll: a kistelepülések iskoláinak állami átvételével pedagógusállások ezreit sikerült megmenteni - írta Hoppál Péter.

A képviselő hozzátette, reméli, hogy a tanártársadalom látja a kormány erőfeszítéseit, amelyeket értük tesz: több mint 16 milliárd forintot fordít a kabinet pedagógusképzésre, és a rendszerváltás óta először készült nekik életpályamodell, amely az ország pénzügyi teljesítőképességével arányban életbe lép, és megindul a bérrendezés.

A PDSZ korábban gördülő sztrájkot hirdetett ezzel a héttel kezdődően, de a munkabeszüntetés megkezdését a múlt héten felfüggesztették, és munkaügyi bírósághoz fordultak, hogy az mondja ki, a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetőek elégséges szolgáltatás biztosítására.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk