Megjelent: 14 éve

Pénzügyi keresetek: évi 17 millió is elérhető

A pénzügy a legjobban fizető terület a Központi Statisztikai Hivatal és magáncégek felmérései alapján. A legutóbbi statisztika szerint pénzügyi tevékenységgel átlagosan bruttó 342 ezer forintot lehetett keresni, ám amint az magáncégek felmérésből kiderül nagy a szórás, több éves szakmai múlttal, vezetői pozícióban ennél lényegesen többet lehet keresni.

Kontroller, főkönyvelő: 600 ezer felett

Pénzügyi igazgatóként évi 17 millió forint (tizenkét hónapra elosztva havi 1,4 millió), főkönyvelőként 8 millió (660 ezer), kontrollerként pedig évi 7,3 millió (havi 608 ezer) érhető el több éves tapasztalattal. Az átlagos bérösszegek közül kiemelkedik még a vállalati adóügyi szakértőké, őket átlagosan bruttó 463 ezerrel díjazzák havonta.

A treasurerek - a szervezet banki, hitel- és biztosítási tevékenységének irányítói 3,5 milliót (300 ezer) keresnek bruttóban egy év alatt. A pénzügyi posztokon a mozgó bérek, bónuszok éves átlagos mértéke 10-15 százalék a fix bérhez képest. Kivétel ez alól a pénzügyi igazgatói poszt, ahol a 25 százalékot is megközelítheti - ismertette a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. 2005-ös kompenzációs adatbázisát a Világgazdaság.

Pályakezdők: 200 ezer körüli kezdőfizetés

A pályakezdőknek ezeknél az összegeknél szerényebb javadalmazással kell beérniük. Balázsy Krisztinától, a Grafton Recruitment fejvadász cég vezető tanácsadójától megtudtuk, könyvelői pozícióban a magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező pályakezdők multinacionális vállalatnál átlagosan bruttó 180-220 ezer forintra, és nagyjából nettó 4-10 ezer forint értékű béren kívüli juttatásra, a kontrollerek pedig bruttó 190-230 forint bérre számíthatnak.
Az egyéb pénzügyi pozíciók bérezése között nem tapasztalhatók nagy különbségek, a friss diplomások átlagosan 180-220 ezer forintnyi bruttó bért kapnak.

A fejvadász tapasztalatát támasztja alá a Watson Wyatt felmérésre, mely szerint könyvviteli munkakörben szakirányú diplomával évi 2,9 millió forintot (egy hónapra lebontva bruttó 240 ezret) kínálnak pályakezdőknek, adminisztratív munkakörre pedig 2,3 millió (havi 190 ezret).


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter