Megjelent: 10 éve

Rehabilitációs szakértőket képeznek HR-esekből

A Work Force személyzeti tanácsadó cég 2010. májusától rehabilitációs mentorképzés keretében készíti fel a cégeket, HR szakembereket a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

A vártnál kevesebb pénz folyt be eddig az alapkasszába abból a megemelt rehabilitációs hozzájárulásból, amellyel az úgynevezett megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerőpiacra való visszatérését kívánják ösztönözni. Úgy tűnik, a cégek egyelőre kerülik a járulékbefizetést, és egyre nagyobb számban kezdenek el foglalkoztatni hátrányos helyzetű dolgozókat. A vállalatok ezzel nemcsak a járulékbefizetés összegét takaríthatják meg, de a felmérések szerint jobb és hatékonyabb munkakörnyezetre, valamint lojálisabb dolgozókra is számíthatnak.

A Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. tapasztalata szerint azonban a megváltozott munkaképességűek sikeres beilleszkedése új képességeket és ismereteket igényel a HR munkatársaitól, és gyakran újra kell tervezni a humán erőforrás területeit, valamint a belső vállalatai kommunikációt is.

"A rehabilitációs járulékemelés nagyrészt készületlenül érte a vállalatokat, egy teljesen ismeretlen területhez kell igazodniuk. Sokan most látják csak, hogy a speciális foglalkoztatottak tényleg speciális ismereteket igényelnek" - fogalmazott Oplaznik Gabriella, a Work Force Rehabilitációs ágazatvezetője, hozzátéve, a rehabilitációs mentorképzés keretében segítenek az integrált foglalkoztatás minden területével megismertetni a vállalatokat, az akadálymentesítéstől kezdve az adminisztrációs teendőkig. Így a cégek nem csupán a valódi beilleszkedést biztosíthatják munkavállalóiknak, de akár a megszokott munkafolyamatok ésszerűsítésére és lojálisabb munkavállalókra is szert tehetnek.

A Work Force három lépcsős képzést kíván kialakítani, melynek a rehabilitációs mentorképzés csupán az első állomása. Ezt követi szeptembertől egy, a már speciális rehabilitációs feladatokra koncentráló program, majd végül a mentorálás és a beillesztés fázisa jön.

Első, májusban induló képzésén a Work Force rehabilitációs foglalkoztatásra specializálódott szakemberei mellett előadást tart Seszták Miklós, a Kirium Zrt. vezérigazgatója, valamint szerepet vállalt Kemény Péter, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztályának helyettes vezetője is. A három napos programra a személyzeti tanácsadó a HR szakemberek és vezetők mellett a tanácsadók, valamint a szakszervezetek képviselőinek jelentkezését is várja.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk