Megjelent: 9 éve

Romos várakat is restaurálhatnak a közmunkások

A tervek szerint jövő januártól már nemcsak parlagfüvet irthatnak vagy szemetet szedhetnek a közmunkások, hanem romos várakat is restaurálhatnak. A kormány új szabályozása szerint a gigaberuházásoknál is jól jöhet a munkaerő, ezért gátak, víztározók építésére is közvetítenek majd ki közmunkásokat.

Spaller Endre, a KDNP országgyűlési képviselője az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, módosító javaslata azt célozta, hogy a MÁV-nál is lehessen közmunkát végezni. A törvény eredeti szövege erre ugyanis nem adott volna lehetőséget, azonban a 38 ezer embert foglalkoztató MÁV szervezete tökéletesen alkalmas arra, hogy ott közmunkában bizonyos feladatokat ellássanak, például épület-felújítást, a pálya melletti szemét összeszedést, vagy a gaz kiirtását.

A kormány tervei szerint január 1-jétől a közmunkások stadionok vagy víztározók építésénél is dolgozhatnának. A munkanélkülieknek kötelező lenne elfogadniuk a munkát, ha az oda- és visszautazás tömegközlekedéssel nem tart tovább három óránál.

Mint Spaller Endre elmondta, sok intézménynek lehetőséget adnak, hogy közmunkást foglalkoztassanak, hogy a magasabban kvalifikált embereket, értelmiségi réteget vidéken megtartsák.

MR1 Kossuth Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter