Megjelent: 2 éve

Smink nélküli légiutas-kísérőkkel csinál forradalmat Virgin Atlantic

A légitársaság felszabadítja a női munkatársakat a rúzs terrorja alól - írja a hvg.hu.

A Virgin Atlantic azt is bejelentette, hogy mostantól nem várja el a női légiutas-kísérőktől azt se, hogy az egyenruhájuk szoknyából állhat, nadrágot is felvehetnek.

A hvg.hu azt írja, a változtatás fontos lépés lehet a nemek közötti egyenlőség terén egy olyan iparágban, ahol a nemek között még mindig nagy a szakadék, hiszen a pilóták többsége még mindig férfi, a légiutas-kísérők többsége pedig nő.

A legtöbb légitársaságnál szigorú dress code vonatkozik a légiutas-kísérőkre. Van, ahol azt is meghatározzák, hogy a nők milyen színű körömlakkot vagy rúzst viselhetnek, és hogy milyen frizurájuk lehet.

hvg


  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter