Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Sokan a főnöküket utánzón öltöznek, aki ezt jó szemmel nézi

A brit dolgozók harmada szándékosan igyekszik úgy öltözni, ahogy a főnöke, mert az jó szemmel nézi ezt és nagyobb eséllyel jutalmazza őket, mint a ruházkodásukban "függetleneket" - derítette ki egy brit tanulmány.

A megkérdezett kétezer ember több mint fele felelt úgy, hogy befolyásolja munkahelyi felettesének öltözéke. 61 százalékuk úgy ítéli meg, hogy a kollégák hasonló ruházata jobb és termékenyebb munkalégkört teremt.

Ami a főnököket illeti, 68 százalékuk bevallotta, hogy jó néven veszi, ha beosztottai őt utánozzák öltözködésben, és az illetőkre jobban odafigyel.

Ami a ruházat megválasztásában a munkatársakhoz igazodást illeti, 32 százalékos azok aránya, akik hetente kétszer-háromszor önkéntelenül is úgy öltöznek, mint kollégáik.

"Az emberek hajlamosak tudat alatt hasonulni a többiekhez, mivel a különbözőség fenyegetőnek tűnhet. A hasonló ruházat biztonságérzetet kölcsönöz nekik" - magyarázta Karen Pine, a Hertfirdshire-i Egyetem pszichológusa a jelenséget a The Daily Telegraph című lapnak.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter