kapubanner for mobile
Megjelent: 11 éve

Stílusos férfi öltözködési tippek az irodába

Ön is szeretne sikeresebb lenni a munkájában? Mennyi figyelmet fordít a munkahelyi öltözködésére? Tudta, hogy a szakmai tudásán túl sok múlik a megjelenésén is? Természetesen nem kell hibátlan külsővel rendelkeznie, de az öltözködése sokat elárul önről a munkahelyén is.

 

Ha szeretne jólöltözött lenni az irodában és magabiztosabb fellépésre vágyik, akkor kezdje a ruhásszekrényével! Az ÖvBolt.hu segít elindulni a stílusos férfi öltözködés izgalmas útján. 

Farmer?

A munkahelyi dress code nem mindig engedi meg a farmer viselését, de ha nem túl szigorúak a szabályok, akkor miért ne hordaná? Hiszen divatos és sokoldalúan kihasználható darab. A szűkített vagy egyenes szárú fazon az irodában is megállja a helyét. Ha ránk hallgat, sötét vagy fekete színűt válasszon. Inggel, zakóval vagy slim fazonú kötött pulóverrel kombinálva egyszerre hivatalos és kényelmes. Ügyeljen a kiegészítőkre is, hiszen egy bőr öv férfiaknak mindig tökéletes választás. 

Tipp: Miért viseljen eredeti bőrt? Mert az olcsó műbőr szíjak felülete néhány használat után megtörik, berepedezik és hamar a kukában végzik. Ezzel szemben a valódi marhabőr tartós, időtálló és minőségi darab.

Business casual – a menedzserek kedvence

Ez az öltözködési stílus az átlagos munkahelyi viseletet jelenti. Viszonylag szabadon lehet benne mozogni, mert nincsenek szigorú megkötések. Nem kell egyből az öltönyhöz nyúlni, ha szeretne jobban kinézni. A stílusos férfi öltözködés egyik alapdarabja a népszerű chino nadrág - a farmer és az öltönynadrág közötti aranyközépút. Ha nem ragaszkodik a szövetnadrághoz, akkor tegyen egy próbát a chinoval, nem fogja megbánni! Viselhet hozzá inget, de egy sportzakóval még elegánsabb lehet a megjelenése a meetingeken. A fonott bőr öv pedig egy másik újdonság, amit ki kell próbálnia. Szövetnadrághoz azonban az automata csatos derékszíj is remek választás. Nem kell tehát egész nap nyakig begombolt ingben és szoros nyakkendőben dolgozni, ha jól akar kinézni az irodában.

Tipp: A cipő és az öv mindig legyen összhangban. Fekete cipőhöz fekete övet viseljen. De ne keverje a barnát és a feketét!

Rátérhetünk az öltönyre?

Business formal – az üzleti megjelenés 

Ha a céghez illő stílusprofil megköveteli az öltöny viselését, akkor természetesen követnie kell az irodai öltözködési stílus elegáns formáját. De öltöny és öltöny között is óriási különbségek lehetnek. Egy előnytelen zakó, ami lötyög vagy szűk agyoncsaphatja az egész szettjét. A színválasztáskor a sötétkék telitalálat, mert mindenkinek jól áll. Kövesse a trendeket és csatoljon fel hozzá konyakbarna öltöny övet. 

Tipp: Az arany vagy ezüst karóra, az övcsat, a mandzsetta, a nyakkendőtű és a zakó gombjai is legyenek összhangban egymással. 

Az igényes megjelenés adta önbizalom fél siker a munkában is. Önhöz melyik munkahelyi stílus áll közelebb?

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek