Megjelent: 9 éve

Súlyosan diszkrimináltak a magas végzettségű gyerekvállalók

A magasabb végzettségűekkel szemben rendkívül súlyos diszkrimináció érvényesül a saját korosztályukban élő gyermektelenekhez képest az anyagiak és a karrier terén is - írja a HVG.

Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatási igazgatóhelyettese szerint a magasabb végzettségűekkel szemben rendkívül súlyos diszkrimináció érvényesül a saját korosztályukban élő gyermektelenekhez képest az anyagiak és a karrier terén is - írja a Magyar Nemzet.

Később nagyon nehezen tudnak munkát vállalni ugyanis, sőt már az is hátrányt jelent, ha egy állásinterjún bevallják: a jövőben szeretnének gyereket. Az iskolázott szülők dolgát nehezíti az is, hogy az Európai Unióban nálunk a legalacsonyabb az otthoni távmunka és a részmunkaidő aránya. A népesség növekedését csökkenti az is, hogy a nők zöme 30 éves kora előtt nem szül, a fiatalok jelentős része pedig párt sem talál magának. A kutató szerint "a kényszerszinglik országa lettünk" - írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet/HVG

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter