Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Svájci Alap: újabb forrás a foglalkoztatás növelésére

A foglalkoztatás növelését, munkahelyteremtést célzó komplex programok támogatására pályázatot írtak ki a Svájci Hozzájárulás Alap (Svájci Alap) keretében az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi régióban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-vel.

images

A célkitűzés egészére összesen 15 millió svájci frank (mintegy 2,7 milliárd Ft) támogatás áll rendelkezésre. A "Regionális fejlesztési kezdeményezések periférikus és hátrányos helyzetű régiókban" című kétfordulós pályázat első körére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség négy hónapon keresztül várja a programjavaslatokat.

Minden program egy főprojektből és legfeljebb tíz támogató projektből állhat, a támogatott programok mérete legalább 4 millió (mintegy 720 millió forint), és legfeljebb 5 millió svájci frank (mintegy 900 millió forint) lehet. Az NFÜ közlése szerint a keretből várhatóan négy vagy öt program kaphat támogatást.

Svájc 1 milliárd svájci frank értékben fejlesztési hozzájárulást ad a 2004-ben csatlakozott EU-tagországok számára, amelyből Magyarország részesedése, mintegy 21 milliárd forint. Ez az együttműködési program csökkenteni kívánja egyrészt az Európai Unió tagállamai közötti, másrészt az országok belső viszonyaiban tapasztalható egyenlőtlenségeket.

A munkahelyteremtést célzó pályázatról az NFÜ és a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala 2009. szeptember 30-án információs napot tart Nyíregyházán.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megérkeztek a KSH friss adatai a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről

Csökkent a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma, a 15-24 éves munkanélküliek száma 14 ezerrel nőtt. Teljes cikk

Döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, adóügyi könnyítések jönnek

Kétszeresére nő a kiva bevételi értékhatára és csökkentik az adminisztrációs terheket. Teljes cikk

A budapesti gyógyfürdőket is elérte a válság

Több mint felére esett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bevétele a járvány miatt. Teljes cikk