Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Szakmához és munkához segítették az egyedülálló anyákat

Gyermeküket egyedül nevelő, rászoruló édesanyák szereztek bolti pénztáros részszakképesítést igazoló bizonyítványt a Magyar Vöröskereszt és az ausztriai H. Stepic Közép-Kelet-Európai Alapítvány munkaerőpiaci felzárkóztató programjában.

November végén 23, gyermekét egyedül nevelő édesanya tett eredményes vizsgát és vehette át OKJ-s pénztáros bizonyítványát. Többüknek már a munkaerőpiacon is sikerült elhelyezkedniük - közölte a Magyar Vöröskereszt kedden az MTI-vel.

A programban a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonaiban élő, gyermeküket egyedül nevelő, rossz anyagi helyzetben lévő édesanyák vehettek részt, akik piacképes szakma hiányában nem tudtak visszatérni a munka világába. A képzések finanszírozása mellett a humanitárius szervezet az útiköltséget is megtérítette az anyáknak, valamint felügyeletet biztosított gyermekeiknek.

A program az álláskeresésben és a munkahelyi helytállásban segítő képességfejlesztő tréninggel folytatódik jövő év februárig. Az édesanyák munkába állását a Tesco is segíti.

A bizonyítványokat Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és Rudolf Lercher, a H. Stepic Közép-Kelet-Európai Alapítvány alapító tagja adta át kedden a Vöröskereszt fővárosi székházában.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter