Megjelent: 11 éve

Szakorvosokat ültetne háziorvosi pozíciókba a szaktárca

A Népszava szerint elkészült a klinikai szakorvosok átképzését könnyítő rendelet tervezete. Ez azt jelenti, hogy a szakorvosok a gyermekellátás kivételével háziorvosként dolgozhatnának. A mostani rendszerben ehhez háziorvosi szakvizsga kell.

Vojnik Mária, a tárca államtitkára azt mondta a lapnak, hogy az új rendelet sem mentesít a szakvizsga elvégzése alól, csak öt év haladékot ad annak letételére. Az öt éves időszak alatt is ellenőrzi az orvosokat az Országos Alapellátási Intézet, például hogy tisztában van-e az orvos az alapvető társadalombiztosítási ismeretekkel.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a terv elfogadhatatlan, mert a háziorvosi szakképesítés elértéktelenedését jelentené.

Néhány héten belül önként jelentkezhetnek a háziorvosok arra a kormányzati programra, melyben maguk értékelhetik praxisuk minőségét - nyilatkozta a Népszabadságnak Vojnik Mária, a szaktárca államtitkára.

A program pontos képet adhat a körzetekben zajló orvosi munka minőségéről. Erre a célra és egyéb megelőző programokra 2,7 milliárd forintot szán a minisztérium. Az önfelmérésre vállalkozók bevétele havonta több tízezer forinttal nőhet.

Híradó/Népszava/Népszabadság
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter