Megjelent: 6 éve

Százötven új debreceni munkahely

Szeptember végén üzembe helyezik a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban a magyar tulajdonú Xanga csoport és az Egyesült Arab Emírséghez tartozó dubaji székhelyű WDubai Group közös befektetésével megvalósuló mintegy ötezer négyzetméteres vállalkozói inkubátorházat, írja a Dehir.

A hétfői ünnepélyes bokrétaavató ünnepségen részt vett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, Kósa Lajos polgármester, Abdulla Ahmed, a WDubai csoport elnöke és Herdon István, a Xanga cégcsoport vezetője is.

A debreceni Xanga és a WDubai több éves előkészítő munka után tavaly hozták létre a WX Development cégcsoportot, melynek az ötezer négyzetméteres ipari üzem az első közös beruházása.

Az Egyesült Arab Emirátus az első számú gazdasági kapcsolata Magyarországnak az arab világgal, 2008 óta megduplázódott a külkereskedelmi forgalom, ami mostanra elérte az 1,2 milliárd dolláros éves szintet, mondta Szijjártó Péter.

Az üzembe bérleti konstrukcióban több külföldi termelő vállalat települ be, mintegy 150 új munkahelyet teremtve a városban.

Dehir
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter