Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Személyi változásokat jelentett be Lázár János

A Miniszterelnökség államtitkárává, miniszterhelyettessé nevezik ki Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárt október elsejétől - jelentette be Lázár János csütörtökön.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján jelezte, hogy az eddigi miniszterhelyettes, L. Simon László államtitkár munkájára a továbbiakban is számít egyebek mellett az örökségvédelem, a műemlékvédelem, a kulturális kapcsolattartás területén.

Lázár János azt is tudatta, hogy megköszönte Nobilis Mártonnak, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének munkáját, aki csütörtökön benyújtotta lemondását. A hivatalt a kormányzati kommunikációs költségek racionalizálása miatt hozták létre, nyáron egy 25 milliárd forint értékű közbeszerzést bonyolított le. Nobilis Márton a továbbiakban közbeszerzési területen segíti a kormány munkáját.

Távozik a Miniszterelnökségről Bódi Gábor, az infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkár, és megszűnik ez a helyettes államtitkárság is. Lázár János ezzel összefüggésben sikeresnek ítélte a közigazgatás korszerűsítésének informatikai fejlesztéseit és a Digitális Magyarország programot.

Arról is tájékoztatott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggel megkezdte a miniszterekkel azokat a beszélgetéseket, amelyeken áttekintik a minisztériumok helyzetét és az államtitkárok munkáját. A személyi kérdéseket október 1-jéig zárják le.

A kormányzati struktúraváltást - a Miniszterelnöki Kabinetiroda megalakítását - firtató kérdésre Lázár János úgy válaszolt: mindig a munkájára koncentrál, "nem a kavarásra".

A Kormányinfón Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt is kérdezték jövőbeni kormányzati szerepvállalásáról. Az államtitkár azt mondta: ezt a kérdést Orbán Viktor miniszterelnökkel fogja megbeszélni. "Ezen beszélgetés előtt vagyok meg" - tette hozzá.

A Kormányinfo sorsával kapcsolatos kérdésre Lázár János azt válaszolta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetőjének, Rogán Antalnak - aki a kormányzati kommunikációért is felel majd - kell eldöntenie, hogy szükség van-e a Kormányinfóra. Ha ő úgy dönt, "szívesen állok a rendelkezésére" - közölte.

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszámolt, hogy jövő héten Brüsszelben tárgyalni fog Margrethe Vestager versenyjogi EU-biztossal a paksi erőmű kapacitásfenntartó beruházásának ügyében. Közölte, a miniszterelnöktől azt a mandátumot kapta, hogy Brüsszelben próbáljon megegyezni a versenyjogi biztossal a megvalósítás feltételeit illetően.

Lázár János szólt arról is, hogy eddig 8200 milliárd forint uniós forrást fizetett ki a kormány a 2007 és 2013 közötti finanszírozási ciklusból, és az árfolyamnyereség miatt további 400 milliárd forint kifizetésére van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy év végére 8600 és 8800 milliárd forint között lesz a kifizetés összege. A hét év alatt 200 ezer új munkahely jött létre, az államkassza 1100 milliárd forintot keresett, az uniós kifizetés az elmúlt évek gazdasági növekedésének egytizedét adta - fűzte hozzá.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Glencore csehországi leányvállalatát a magyarországi cégcsoport vezetője irányítja

A Glencore cégcsoport csaknem 290 embert foglalkoztat Magyarországon. Teljes cikk

Új HR-vezető a Diageo budapesti szolgáltató központjánál

Októbertől Zács Kristóf tölti be a Diageo Kft. HR-vezetői posztját. A szakember a budapesti szolgáltató központ mellett HR Business. Partnerként a... Teljes cikk

Új kommunikációs vezető az SAP-nál

Halpert Zsuzsa veszi át az SAP integrált kommunikációs vezetői feladatait, mostantól ő felel a vállalat külső és belső kommunikációjáért... Teljes cikk