Megjelent: 12 éve

Szerbia a Roma Integráció Évtizede Program új elnöke

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter 2008. június 24-én, Budapesten átadta a Roma Integráció Évtizede Program elnökségét Božidar Djelić úrnak Szerbia miniszterelnök-helyettesének a Nemzetközi Irányító Bizottság XIII. ülésén.

Az elnökség átadásán Szűcs Erika miniszter asszony két javaslatot tett a Roma Integráció Évtizede program országainak és az európai vezetőknek:

Magyarország javasolja az Évtized Programban résztvevő és más európai országok számára az esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitika alkalmazását. Ezt a támogatáspolitikát a régióban egyedül Magyarország alkalmazza az oktatás és városfejlesztés területén. Célja, hogy csak azok a pályázatok, programok kapjanak támogatást, amelyek biztosítják, hogy a romák iskolai és területi szegregációja csökken, illetve megszűnik. Javasolják továbbá, hogy a közoktatási és város-rehabilitációs pályázatokhoz a pályázók úgynevezett anti-szegregációs tervet készítsenek és ezek megfelelőségét külső szakemberek ellenőrizzék, illetve hagyják jóvá.

A magyar kormány elkötelezett a romák társadalmi integrációja érdekében egy közös európai fellépés, az Európai Roma Stratégia kidolgozása iránt. A magyar szakemberek felkérik a Roma Integráció Évtizede Program országait és az európai intézmények vezetőit, hogy tegyenek meg mindent a Stratégia magalkotása érdekében.

Az átadáson Szűcs Erika miniszter összefoglalta a Roma Integráció Évtizede Program magyar elnökségének idején elért eredményeket.

A Roma Integráció Évtizede Program kilenc közép- és kelet-európai ország (Horvátország, Bulgária, Románia, Macedónia, Csehország, Szerb Köztársaság, Montenegrói Köztársaság, Szlovákia, Magyarország) valamint nemzetközi szervezetek összefogásával létrejött, 2005 óta működő nemzetközi együttműködés.

A program elnökségét Magyarország töltötte be 2007. július 1-től 2008. június 30-ig, és Szerbia követi a sorban.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk