Megjelent: 10 éve

Szigorú költséggazdálkodás: kevés az új állás a bankoknál

A legnagyobb magyarországi bankok nem kínálnak túl sok állást a honlapjaikon. Elsősorban a kockázatkezelési területre keresnek új alkalmazottakat a hitelintézetek - írja a Világgazdaság.

images

A meglehetősen szerény álláskínálatból arra lehet következtetni, hogy továbbra is tartják magukat a szigorú költséggazdálkodáshoz.

A költségek visszafogását jól szemlélteti, hogy tavaly 30 970-en dolgoztak Magyarországon a bankszektorban, ami 3600 fős csökkenés 2008-hoz képest, és nagyjából a három évvel korábbi szintnek felel meg.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adatai szerint a hitelintézetek több mint 8 százalékkal 587,8 milliárd forintra faragták le működési költségeiket. Ezen belül a személyi ráfordításokat még nagyobb mértékben, bő 10 százalékkal fogták vissza, annak teljes összege 286 milliárd forint volt.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter