Megjelent: 12 éve

Szigorúbb adószabályok vetnek véget a karácsonyi partiknak

images

Egy tízmillió forintos költségvetésű dolgozói vagy ügyfélparti a megrendelőnek akár 20-25 millió forintját is felemésztheti, köszönhetően a vissza nem igényelhető áfa, valamint a magas adó- és járulékterhek miatt. Az állam a reklámajándékok terén is meghúzta a nadrágszíjat: személyi jövedelemadót, tb-járulékot és munkaadói járulékot kell utánuk ugyanis fizetni, mivel természetbeni juttatásnak minősülnek.

Pável Krisztina, a reklámajándékokat értékesítő Golding Kft. értékesítési igazgatója szerint a kormány megszorító intézkedései is éreztetik hatásukat, a gyógyszeripari cégek például sokkal kevesebbet költenek a ajándékra, pedig a forgalmuk 20-25 százalékát ők teszik ki. A 100 ezer forint alatti értékben rendelő cégek aránya 22-ről 30 százalékra nőtt egy év alatt, nagyobb értékben pedig kevesebben adnak ajándékot.

Idén az USB-csatlakozással ellátott tárgyakra (kislámpa, egérpad, hosszabbító és az igényes kiszerelésű pendrive-ok) van a legnagyobb igény, de azért az évek óta ajándékozási toplista élén álló irodaszerek, írószerek, nyomtatványok, naptárak és a CD lemezek állnak is állják a sarat. Nagy népszerűségnek örvendenek még az italok is (különösen a borok), a ruházati termékek és sporteszközök, valamint az egyedi ajándékok csillaga viszont leáldozott. Igaz, egy kis fantáziával a fentiek ajándékozását is különleges élménnyé varázsolhatjuk, például ha egy somelier viszi házhoz a bort, biztosan nem marad el a kívánt hatás.

A partiszervező cégek szerint nincs nagy változás az idei szezonban, igaz, már a tavalyi év is spórolós volt. A cégek szeretnék minél kisebb összegből megúszni az év végi bulikat, különösen a kisebbek, akik a szűkülő lehetőségek miatt kezdenek el-eltünedezni a megrendelők közül. A nagyobb társaságok azonban továbbra sem mondanak le a karácsonyi-szilveszteri partikról, bár tény, hogy a díszesebb rendezvényekből kevesebb van, mint korábban - pedig régebben nagy divat volt 800-1000 vendégnek partit adni.

Most az 50-150 személyes partik virágkorát éljük - mondta Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezetője. Hozzáteszi: egyre több cég siet előre, már novemberben karácsonyozik, vagy éppen ellenkezőleg, januárra teszi át a céges bulit. A decemberi csúcsban ugyanis a legtöbb cégvezető és a dolgozó meglehetősen elfoglalt, az év elején pedig sokkal szívesebben mozdulnak ki. Ennek következtében sokhelyütt nem karácsonyi, hanem disznótoros-farsangi mulatságot rendeznek januárban - nyilatkozta Szabó Hédi, a RagazzArt rendezvényszervező ügyvezetője a Népszabadságnak.

A karácsonyi bulit sok vállalat igyekszik feldobni egy-egy híresebb személlyel, az idei évben például Talmácsi Gábor a sláger. A megrendelők egyébként főként a fellépőkön és a dekoráción szeretnek spórolni, a menüt viszont általában gazdagon állítják össze. A parti büdzséjéről a helyszín árulkodik a leghívebben. A legfényűzőbb estélyeket a milliókért kibérelhető operaházban és a Szépművészeti Múzeumban tartják, de a budapesti múzeumokat és az elegáns szállodák termeit is előszeretettel foglalják le.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk