Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Szlovák munkaerőt toboroz a Hankook Dunaújvárosba?

Szlovákiában magyarul beszélő gépsori munkásokat toborzott a Hankook gumigyár, noha a kormány éppen a munkahelyteremtésre hivatkozva támogatja 20 milliárd forinttal az üzem felépítését - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Bányai Tibor, a Hankook humánerőforrás-igazgatója mindezt tagadta, a napilap birtokába került azonban több, Komárom határon túli részén terjesztett "toborzó" szórólap.
Az újság szerint a koreai beruházók legalább 400 munkást biztosan nem Dunaújvárosból várnak, hiszen ekkora létszámot fogadna be a Kulcs községbe tervezett munkáslakótelep.

Török Zoltán, Kulcs jegyzője elmondta: 2-3 csillagos szállodai szobákhoz hasonló, apartmanjellegű házakban szállásolnák el a gyár dolgozóit.

A Magyar Nemzet cikke szerint a helyiek egy része nem lelkesedik azért, hogy munkásokat telepítsenek a 2500 fős faluba, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek: két nap alatt 150 szignó gyűlt össze azért, hogy népszavazáson döntsenek a kérdésben.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk