Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Szolgáltatási szerződés a megváltozott munkaképességűek támogatására

Szolgáltatási szerződést kötött a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (Merek) az egyik legjelentősebb segédeszköz-forgalmazóval, a Rehab-Trade Kft.-vel az általuk forgalmazott eszközök garanciális javítására, hosszú távon biztosítva ezzel a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását és a munkahelyek bővítését - olvasható a Merek igazgatójának, Kogon Mihálynak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az úgynevezett "guruló műhelyek" már több mint ötezer mozgássérült embernek segítettek a hétköznapokban nélkülözhetetlen segédeszközök javításában és átalakításában. A Merek országos szintű szervizszolgáltatása az ország minden pontján segítséget nyújt a meghibásodott eszközök használóinak - írta.

A "guruló műhelyek" műszaki szakemberek, szakorvosok és mozgásterapeuták csoportmunkájára építenek, hogy a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek számára sorozatban gyártott segédeszközöket javítsák, karbantartsák, illetve személyre szabva átalakítsák.

Egy uniós projekt eredményeképpen "guruló műhelyek" jöttek létre Székesfehérváron, Szombathelyen, Kaposváron, Mórahalmon, Nyíregyházán, Miskolcon és Budapesten. A közlekedni nem tudókhoz a műhely szakemberei speciális gépjárművel vonulnak ki, így az ország valamennyi megyéjében segítséget nyújtanak a fogyatékossággal élő és idős emberek bentlakásos intézményeinek.

A műhelyekben dolgozó, főként megváltozott munkaképességű műhelyvezetők és műszerészek felkészültek mind a kisebb javítások elvégzésére, mind az életvitelt segítő eszközök egyénre szabott, jelentős átalakítására.

A rehabilitációs központ keresi annak lehetőségét, hogy újabb uniós projektekbe kapcsolódjanak be a műhelyhálózat további szolgáltatás- és munkahelybővítéséhez - zárul a közlemény.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk