Megjelent: 6 éve

Sztrájkolnak a görög közalkalmazottak

Hétfőtől egy héten keresztül sztrájkolnak és tüntetnek a görög közszférában dolgozók. A kormány elbocsátási tervei ellen tiltakoznak - írja a Napi Gazdaság.

Gördülő sztrájkba kezdett a görög közszféra: hétfőn a tanárok és iskolaőrök kezdtek, szerdától a köztisztviselők szüntetik be két napra a munkát, amelyet az egyetemi alkalmazottak, az orvosok és a jogászok is támogatnak.

A görög kormány eközben a hét közepén kezd tárgyalásokba az újabb mentőcsomagról. A tiltakozássorozat előzménye, hogy a görög parlament még júliusban úgy döntött, hogy az év végéig csökkentik 25 ezer közalkalmazott fizetését, 2014 végéig pedig közülük 15 ezer embert elbocsátanak.

Továbbá többek között eltörlik a napi öt óránál több időt számítógéppel dolgozók extra hat nap szabadságát, amelyet még 1989-ben vezettek be - már ennek olyan hatása lehet, mintha ötezer új embert vettek volna föl.

Nem járt többé bónusz azoknak, akik megjelentek a munkahelyükön, illetve a férj nélkül maradt lányok se örökölhetik már a közszolga apák nyugdíját.

Napi Gazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk

12 milliárd dollárt utaltak haza tavaly a külföldön dolgozó ukránok

A jegybank adatai szerint tavaly a legtöbb átutalás az Egyesült Államokból és Izraelből érkezett Ukrajnába. Teljes cikk

A szlovák kormány elfogadta a 13. havi nyugdíjat

Peter Pellegrini azt nem árulta el, hogy miből teremtenék elő a 13. havi nyugdíjhoz szükséges egymilliárd eurós összeget. Teljes cikk