Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Távozhatnak a Népszabadság újságírói

Egy-két héten belül távozhat a 70-80 fős Népszabadság-állomány döntő része. Az új menedzsment igyekszik elkerülni a csoportos leépítést - írja a 444.

Péntek délutánra nagyjából 30 egykori Népszabadság dolgozótól váltak meg a Mediaworks új vezetői közös megegyezéssel - írja a 444.

A lap munkatársait korábban mind felfüggesztették, miután Heinrich Pecina tulajdonos bezárta az újságot. Két héttel később az osztrák eladta a kiadót az Opimus Pressnek.

A 444 szerint várhatóan 1-2 héten belül zárul le az elválás folyamata, addigra a 70-80 fős Népszabadság-állomány döntő része távozik. A szerkesztőség az üzemi tanács és a szakszervezet vezetőjén, Danó Anna és Hargitai Miklóson keresztül azért lépett fel közösen, hogy védjék a kiszolgáltatottabb helyzetben lévőket - a próbaidőseket, nyugdíj előtt állókat, kismamákat.

A kondíciókat még Murányi András főszerkesztő tárgyalta le az előző menedzsmenttel. Ezek a feltételek valamivel jobbak, mint amit a Munka Törvénykönyve biztosít, viszont arra nincs garancia, hogy a kiadó az új felállásban heteken keresztül garantálja őket - írta a 444.

A lap értesülései szerint igyekszenek elkerülni, hogy csoportosan kelljen leépíteni a céget, mert - feltételezi a 444 - az elhúzódó jogvitával, a munkaügyi bíróság bevonásával, és még nagyobb nyilvánossággal járna.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újabb létszámstop a közigazgatásban?

A kormány augusztus közepén egy titkos határozattal sokaknak váratlan nyár végi gyomorgörcsöt okozott a közigazgatásban - írja az Index. Teljes cikk

Jelentősen csökkent a Geely kínai autógyártó profitja

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének adatai szerint júliusban éves összevetésben 4,3 százalékkal kevesebb autót értékesítettek - írja az MTI. Teljes cikk

Egyre nagyobb a létszámhiány a Vakok Állami Intézetében

Még a szakács és a konyhai dolgozók is felmondtak a Vakok Intézetében - írja a Népszava. Teljes cikk