Megjelent: 4 hónapja

Tedd biztonságossá a kezeléseket egyszer használatos védőfelszerelésekkel!

Az egyszer használatos egyéni védőfelszerelések a Covid-19 óta a közvélemény figyelmének középpontjában vannak, azonban a kozmetikusok, stylistok és a szépségiparban dolgozó szakemberek számára nem újdonság ezek használata.

Tedd biztonságossá a kezeléseket egyszer használatos védőfelszerelésekkel!-

A szépségápolási kezelések során a szakember kontaktusba kerül a vendégével, legyen szó bármilyen arc- és testkezelésről, gyantázásról, szempilla hosszabbításról. Az éles eszközök, a durva vegyi anyagok, valamint a fertőzésveszély okán kiemelten fontos a védőeszközök alkalmazása. Lássuk, miről van szó!

Egyéni védőfelszerelések a szépségiparban

Az egyszer használatos kesztyűk, maszkok, arcvédők mindkét fél számára védelmet, biztonságot nyújtanak, mely megvédi őket a kezelés során a különféle baktériumoktól, sérülésektől, fertőzésektől vagy bármilyen más veszélytől. Az Alveolashop.hu változatos egyszer használatos termékeket kínál a szakemberek számára, legyen szó személyek vagy a berendezések megóvásáról.

Korábban is sok szakember használta ezeket, de a járvány óta még gyakrabban és több helyzetben alkalmazzák, mint korábban, illetve sok szalonban már nemcsak a kezelő személyzetet, hanem a vendéget is kötelezik ezek használatára. Ma már a legtöbb szépségápoló üzletben több helyen is találhatóak kézfertőtlenítő állomások, így a higiénia a vendégek számára is biztosított.

A bizalom a biztonságnál kezdődik

Kozmetikusként mindenki tisztában van vele, hogy a bizalom mennyire fontos a vendégek számára, amikor arc- vagy testkezelést vesz igénybe esetleg a kényes területek gyantázását kéri.

Az eldobható védőeszközök biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé, amelyek megóvják a szépségiparban tevékenykedő szakemberek testi épségét, egészségét a különböző kockázatokkal, elsősorban a fertőzésekkel és a szennyeződésekkel, testnedvekkel szemben, így elhagyhatatlan részei a munkavédelmi felszereléseknek.

Az egyszer használatos kesztyűk, maszkok kedvező áron megvásárolhatók, így mindenki számára elérhetőek, nem jelentenek jelentős többletköltséget a vállalkozások számára.

Milyen védőeszközökre lehet szükség?

A fodrászok, kozmetikusok, körmösök, tetoválók nemcsak a vendégekkel kerülnek közeli kapcsolatba, hanem különféle vegyi anyagokkal is, ami szükségessé teheti saját maguk védelmében is a kesztyű viselését. Egyéni érzékenységük függvényében különféle bőrproblémákkal szembesülhetnek a munkájuk során, ami kivédhető lenne védőeszközök használatával.

Hogy milyen típusú egyéni védőfelszerelésre van szükség, az a vállalkozástól függ. Számos eszközre lehet szükség a munkahelyi egészségügyi és biztonsági kockázatok elleni védekezésben, szokásosan arcvédőkre, arcmaszkokra, eldobható kötényekre, védőszemüvegre vagy arcvédőre, egyszer használatos papírtörölközőkre, eldobható kesztyűkre.

A szalonokban biztosítani kell mind a dolgozók, mind a vendégek higiéniáját a fertőzések továbbterjedésének megelőzése érdekében.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Béremelésben részesülnek a Szegedi Tudományegyetem munkavállalói

Béremelésben részesülnek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói, tudományos kutatói és tanárai, valamint egészségügyi szakdolgozói és a... Teljes cikk

Megjelent a szabályozás - Ezeket a foglalkozásokat nem űzheti a vendégmunkások egy része

Törvényhozó, miniszter és államtitkár pozíciót sem tölthet be, aki vendégmunkás-tartózkodási engedéllyel érkezett Magyarországra. Teljes cikk

BM: tovább nő az ápolók és az egészségügyben dolgozók bére

A béremelés körülbelül 84 ezer munkavállalót érint. Teljes cikk