Tesco 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Tesco-Salgótarján: örömteli átadás tiltakozás közepette

Gyöngyös, Kiskunhalas és Ajka után most Salgótarjánban nyitotta meg kapuit a Tesco-Global Áruházak Rt. új hipermarkete. Az áruház 5000 négyzetméteren várja a vásárlókat és 300 fős kiszolgáló-személyzettel kezdi meg működését.

A Népszabadság értesülései szerint Salgótarjánba a közeljövőben az OBI, illetve a Lidl élelmiszer-lánc is áruházakat kívánnak telepíteni, de a számtalan új munkahely létrehozásától eltekintve a helyi kereskedelmi és iparkamara a salgótarjáni kereskedőkkel kézenfogva tiltakozik az áruházak betelepülése ellen, mivel azokkal szemben -állításuk szerint- esélyük sem lesz felvenni az árversenyt. Mint mondják, az áruházak lesznek okai annak, hogy üzleteiket előbb-utóbb be kell zárniuk és alkalmazottaik elbocsátásával tovább növekszik majd a térség amúgy sem kedvező munkanélküliségi aránya.

Puszta Béla polgármester nyilatkozata szerint Salgótarjánra és agglomerációjára rendkívül jó hatással lesz a Tesco és más áruházláncok betelepülése, mivel azok a helyi konjunktúra fellendítésén túl a Szlovákia felé nyitást is előirányozzák az eddig lassan fejlődő település számára.


A NOL cikke nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter