Megjelent: 6 éve

Tippek, hogy nyáron is pörögjön a munka

Mindenkivel előfordul – különösen, ha már belátható közelségbe került a nyaralás – hogy egyszerűen nem megy a munka. Csak bámuljuk a monitort, de nem haladunk. A feladatok pedig csak sokasodnak. Lássunk pár trükköt, hogy elkerüljük a katasztrófát!

Dolgozzunk egy kicsit máshol!

Mondjuk egy kávézóban, és ne azért, mert ott hatalmas mennyiségű koffeinhez juthatunk. Önmagában a környezetváltozás is segíthet, de még az egyenletes halk alapzaj is élénkebbé tehet. Meg persze azért egy kávé sem árt…

Szabjuk rövidebbre a határidőt!

Ha a világ minden ideje a rendelkezésünkre állna, a hatékonytalan napokon akkor is minden az utolsó pillanatra maradna. Tehát az időgazdálkodásban is használhatjuk ugyanazt a módszert, amit a pénzünk beosztásánál: képezzünk tartalékot! Szabjuk a héten egyszer fél órával rövidebbre a munkaidőt magunknak, ez egy kis nyomást jelent a hatékonyabb munkára, főleg, hogy van egy kis motiváció azzal, hogy cserébe hamarabb leléphetünk.

Koncentráljunk egy dologra!

A multitasking, vagyis az, hogy egyszerre több dologgal foglalkozunk, sajnos egyre gyakoribb, mert az a mítosz kapcsolódik hozzá, hogy aki képes rá, az hatékonyabban dolgozik. Valójában viszont az, ha gyorsan és rendszeresen kell többféle feladat között váltanunk, összezavarja az agyunkat, ráadásul feleslegesen növeli a stresszt. Miközben a többfelé figyelésnek megvannak a maga előnyei is, komoly hátrányt is jelent.

A multitaskinggal valójában inkább időt vesztünk, hiszen minden egyes váltásnál az agynak fel kell fognia, hogy most éppen mi a feladat. Ha pedig sokszor váltunk, ez összességében rengeteg időt vesz el. Haladjunk inkább szépen sorban a dolgokkal. Így el tudunk mélyülni a munkában és tényleg gyorsabban haladunk.

Mozogjunk egy kicsit munka előtt!

Az edzés után több oxigén és glükóz jut az agyba, ezért lehetőség szerint érdemes reggelre időzíteni a mozgást. Ha ez kimaradt, akkor is segíthet néhány tornagyakorlat amit az irodában végzünk el. A legmodernebb felfogású munkahelyeken pedig akár arra is van lehetőség, hogy a munkavállalók napközben iktassák be a napi edzést – ez sem véletlen. Egy-egy fontosabb megbeszélés vagy prezentáció előtt pedig kifejezetten érdemes megmozgatni a testünket, hogy felélesszük az agyunkat is.

Kreáljunk versenyt!

A verseny mindig növeli a hatékonyságot. Ha nincs más, versenyezhetünk saját magunkkal is. Például döntsük el, hogy a következő fél órában el kell jutnunk egy adott feladatban egy bizonyos pontig. A sprint mentalitás a tapasztalatok szerint még így is működik, a megadott idősávban jobban fogunk koncentrálni, hogy „nyerjünk”. Ehhez viszont szükség van arra is, hogy a sprintek között legyen idő pihenni. Tehát mielőtt a következő etapba kezdenénk, adjunk pár perc szünetet az agyunknak.

Ne terheljük feleslegesen az agyunkat!

Most úgy tűnik, minden agykapacitásunkra szükség van, ne terheljük tehát felesleges dolgokkal! Jegyezzünk le mindent, amit épp fejben próbálunk tartani. Legyen szó akár arról, hogy este ne felejtsünk el tejet venni, vagy arról, hogy holnap mit akarunk majd megbeszélni egy kollégával. Bár ezek apróságok, valójában a fejben tartásuk jelentős agykapacitást emészt fel.

Együnk bogyókat!

Nem gyógyszerekre, hanem egészséges és finom bogyós gyümölcsökre gondolunk. A fekete áfonya különösen sok antioxidánst tartalmaz, ami csökkenti a stresszt és javítja a memória állapotát. Mindenképpen együnk valamit pár óránként, főleg magas fehérje tartalmú dolgokat, hogy a vércukor szintünk megfelelő maradjon.

Eddzük az agyunkat!

Mint minden más izom, az agy is jobban bírja a terhelést, ha edzésben van. Az elkalandozó figyelem rossz szokássá válik, az agy elveszíti a koncentrálás képességét. Éppen ezért gyakorolni kell. Tudatosan igyekezzünk kikapcsolni minden zavaró tényezőt és a feladatra koncentrálni. Lehet, hogy eleinte ez alig öt perce sikerül naponta, de egyre jobban és jobban fog menni. Eleinte ugyanolyan kemény lesz, mint kezdőként súlyokat emelgetni az edzőteremben, de idővel az agya rászokik majd a kemény munkára.

A sporthoz hasonlóan a bemelegítés is fontos. Kezdjük a napot valamivel, ami bekapcsolja a gondolkodásunkat – akár egy keresztrejtvénnyel vagy sudoku feladvánnyal a reggeli mellett. Figyeljünk arra is, hogy megfelelően beosszuk az erőnket. Ahogy nem fárasztanánk le magunkat súlyemeléssel, mielőtt elindulunk lefutni a maratont, egy igazán nehéz feladat előtt ne készítsük ki magunkat valami mással.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter