Megjelent: 7 éve

Tízezer embert bocsátanak el állami cégektől

Mintegy tízezer embert bocsátanak el az állami vállalatok átszervezése miatt 2014 júniusáig Horvátországban - közölte Sinisa Hajdas Doncic közlekedési miniszter kedden Zágrábban.

A legtöbb embert az állami vasúttársaságtól, az autópálya-kezelő vállalatoktól, a nemzeti légitársaságtól és a postától küldik el. A 23 cég 2012. évi működésére vonatkozó elemzés azt mutatja, hogy a bevételek csökkennek, a veszteségek nőnek.

Kérdés azonban, hogyan növelhetik bevételeiket az olyan társaságok, mint a tengeri kompjáratokat üzemeltető Jadrolinija, a vasúti személyszállítás vagy a postavállalat a szolgáltatások drágításán kívül, ami viszont negatívan hatna a gazdaságra. Az elbocsátások általi költségcsökkentés pedig a munkanélküliséget fogja tovább növelni - mutatott rá a miniszter a Poslovni dnevnik üzleti napilap internetes kiadása szerint.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter