Megjelent: 5 éve

Több gyerekért több nyugdíj járhat

A gyerekszám alapján változhat a nyugdíjszámítás, ugyanis a Népesedési Kerekasztal ötlete tetszik a családpolitikáért felelős államtitkárnak, írta meg a Magyar Nemzet.

Ahogy arról a HR Portal is beszámolt, a Népesedési Kerekasztal azt javasolta a kormánynak, hogy a felnevelt gyerekek száma és végzettsége is számítson a nyugdíj kalkulálásánál.

Vannak a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervének olyan elemei, amelyek találkoznak a kormány elképzeléseivel, amelyekről egyeztetést kezdeményezett – nyilatkozta az új családügyért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Az MTA szervezésében létrehozott Népesedési Kerekasztal ugyanis azt javasolta, hogy a gyerekszámtól is tegyék függővé a nyugdíj összegét.

Novák Katalin államtitkár szerint ugyanis jogos az igény, hogy ha a gyermekvállalást elismerik fiatal korban, akkor időskorban is ezt tegyék.

Az interjúban Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány célja a gyermekvállalás ösztönzése, és a házasság intézményének erősítése.

Magyar Nemzet / HVG Online
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter