Megjelent: 10 éve

Több hónapos csúszással, de megkapják nyugdíjukat a művészek

Aláírta tegnap az oktatási tárca illetékese a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) idei támogatási szerződését. Így a jövő héten megkezdődhet a megkésett februári és márciusi nyugdíjsegélyek folyósítása azoknak a művészeknek, akik a közalapítványon keresztül kapják járandóságukat - értesült a Magyar Hírlap.

Több mint kétezer idős művész - köztük Kossuth-díjasok vagy más rangos kitüntetés tulajdonosai - nem kapta meg az előző hónapban a megélhetéséhez szükséges nyugdíját. A Magyar Hírlap úgy tudja, köztük van Göncz Árpád volt köztársasági elnök is.

A lap cikke szerint a késedelem oka az volt, hogy amíg nem emelkedett jogerőre a minisztérium belső szabályzata, nem volt, aki aláírja a nyugdíjak folyósítását is lehetővé tévő támogatási szerződést. Ez tegnap megtörtént, és a tárca ígéretet tett, hogy soron kívül utalja a nyugdíjakat, a közalapítványnál pedig felkészültek, hogy azonnal továbbítsák azt az idős művészeknek - olvasható a Magyar Hírlapban.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter