Megjelent: 11 éve

Több idő van zöld irodává válni

A Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET) negyedik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelyre most meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így február 5-ig várják a pályázatokat, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Ki pályázhat?

A versenyre nevezhet bármely olyan vállalat, hivatal, intézmény, ahol irodai munka folyik. A díjra pályázhatnak a már környezet- és emberbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, akik a közeljövőben térnek át a zöld irodaműködtetésre.

A versenyről

A versenybe bekapcsolódó irodáknak két hónap áll majd rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbbet kihozva irodai működésükből Zöld Irodává váljanak. A verseny indulásakor a jelentkezőknek egy tesztet kell kitölteniük, amely alapján felmérik az induló iroda jelenlegi állapotát, a legnagyobb segítségre szoruló területeket és a segítségnyújtással kapcsolatos igényeket.

Segítségnyújtás a zöldüléshez

A versenyzők megkapják a Zöld iroda kézikönyvet; és félnapos műhelymunka keretében segítenek eligazodni a Zöld Iroda alapismeretekben, lehetőséget biztosítanak a szervezők kérdéseik feltételére, továbbá tippeket és ötleteket is gyűjthetnek.

A versenyzők számára telefonon és e-mailben is segítséget nyújtank a szervezőka verseny ideje alatt felmerülő kérdésekben;
Elektronikus hírlevél is támogatja majd a munkát, aminek a segítségével az irodák lépésről lépésre felülvizsgálhatják és javíthatják környezeti teljesítményüket.

A verseny az állapotfelmérő kérdőívek ismételt kitöltésével és egy helyszíni bejárással (audit) zárul, amikor a KÖVET szakértői vizsgálják meg, hogy az adott versenyző mennyit fejlődött a verseny ideje alatt, mennyire aktívan vett részt a versenyben, illetve milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumoknak.

A versenyzők teljesítményét pontokká számolják át. A díjakat egy független zsűri ítéli oda, nyilvános szempontrendszer alapján. A legtöbbet fejlődött - a versenyben a legnagyobb pontszámváltozást elérő - iroda a 2010 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg a legtöbb pontot elérő - a versenyben legjobban teljesítő – iroda a 2010 Zöld Irodája díjat kapja meg.

A végeredmény a 2010-es Zöld Iroda Kiállításon ünnepélyes keretek között kerül kihirdetésre.

A verseny célja

Minél nagyobb mértékben megfelelni a Zöld Iroda szempontrendszernek, amely a Zöld iroda kézikönyv mellékletében megtalálható.

Díjak

2010 Zöld Irodája és Legtöbbet Zöldült Irodája cím négy kategóriában kerül kiosztásra:

 • Nagyvállalati iroda (több, mint 25 irodai alkalmazott esetén)
 • Kisvállalati iroda (kevesebb, mint 25 irodai alkalmazott esetén)
 • Nagy non-profit iroda (több, mint 50 irodai alkalmazott esetén)
 • Kis non-profit iroda (kevesebb, mint 50 irodai alkalmazott esetén)

  A verseny menete

  Nevezési határidő: 2010. február 5. (hétfő)
  Felkészülési időszak: 2010. február 8.(hétfő) - április 23. (péntek)

  Állapotfelmérő kérdőív visszaküldése 2010. február 15. (hétfő)
  Félnapos műhelymunka 2010. február 18. (csütörtök)
  Állapotfelmérő kérdőív ismételt visszaküldése 2010. április 23. (péntek)
  Helyszíni auditok: 2010. április 26 - május 14.
  Zöld Iroda kiállítás – Díjátadó: 2010. május 18. (kedd)

  További információ a versenyről a Zöld Iroda honlapján.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter