Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Több mint 30 kiállító a szegedi állásbörzén

Másfél-kétezer látogatót várnak Dél-Kelet-Magyarország legnagyobb regionális felsőoktatási álláskereső rendezvényére, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) őszi állásbörzéjére, melyet szerdán rendeznek meg a Tanulmányi és Információs Központban - közölte Fazekas Melinda, az SZTE Karrier irodájának vezetője.

Regionális és országos cégek, több mint harminc kiállító mutatkozik be a központ aulájában felállított standokon és az Állásbörze Kalauz kiadvány oldalain - mondta a szakember. A rendezvényen folyamatos cégelőadások zajlanak, ahol meg lehet ismerni az álláskínáló vállalkozásokat és működésüket. A börzén állásajánlatok, szakmai gyakorlati helyek széles választéka vár minden alsóbb évest, frissdiplomást és végzőst - tette hozzá az irodavezető.

Fazekas Melinda elmondta, kedden felkészítő napot szerveznek előadásokkal és gyakorlati foglalkozásokkal, amelyen több mint félszáz diák sajátíthatja el a felvételi folyamat során előforduló helyzetek kezeléséhez szükséges ismereteket. A hallgatók próbainterjúkon vehetnek részt, fejvadászoktól hallhatnak az állásinterjúról, a béralkuról és a multinacionális cégek kiválasztási módszereiről.

A Karrier Iroda a börzén is segíti a jelenlegi és a már végzett álláskereső hallgatókat, akik előzetes jelentkezés alapján grafológiai elemzésen, kompetencia- és nyelvi teszteken vehetnek részt, amelyeket a helyszínen értékelnek - tudatta a szakember.Follow hrportal_hu on Twitter