Több mint száz embertől válik meg a Nokia egyik beszállítója"/>
Megjelent: 11 éve

Több mint száz embertől válik meg a Nokia egyik beszállítója

A kínai elektrotechnikai vállalat, a BYD 114 főt küld el a Nokiának beszállító 205 fős komáromi üzeméből - erősítette meg az MTI-nek az Index internetes hírportál értesülését a helyi munkaügyi központ vezetője.

Az Index csütörtökön délután közölte, hogy újabb Nokia-beszállító döntött drasztikus létszámcsökkentésről: a nagyjából 200 főt foglalkoztató BYD Electronicnál 114 ember állása szűnik meg.

Katona József, a helyi munkaügyi központ vezetője az MTI-nek azt mondta: a csoportos létszámleépítést a munkavállalóknak és a hatóságoknak bejelentették, a dolgozók munkaviszonya március 7-től szűnik meg.

A BYD egy évvel ezelőtt vásárolta a dél-koreai Mirae műanyag telefon-alkatrészeket festő gyárát a Komáromi Ipari Parkban és a termelés fejlesztését tervezték.

A BYD Company Limited Kína száz legnagyobb elektrotechnikai társasága közé tartozik. A céget 1995-ben 30 fővel alapították, ma Kínában 100 ezer embert foglalkoztat, gyárai vannak, illetve épülnek Magyarországon, Romániában és Indiában.

A társaság vezető szerepet tölt be a tölthető áramforrások piacán, a telefonbillentyűzetek és -házak előállítása mellett gyártanak kamerákat, kijelzőket és memóriakártyákat.

A cégcsoport éves forgalma meghaladja a 2,5 milliárd eurót a BYD Hungary Kft. ügyvezetőjének közlése szerint, az összeg 65 százaléka az információtechnológiai üzletágból, 35 százaléka az autóiparból származik.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter