Megjelent: 13 éve

Több munkahely, kevesebb munkanélküli Németországban

Decemberben több mint 100 ezer fővel, 4,12 millióra csökkent a munkanélküliek száma Németországban, amire az 1990-es Újraegyesítés óta nem volt példa - írja a Világgazdaság.

A 9,8 százalékos munkanélküliségi ráta így is messze meghaladja az amerikait, a japánt vagy akár a franciaországit, ám ilyen mértékű mérséklődésre tizenhat éve nem volt példa.

Az idei kilátások is biztatók. A Lufthansa az év folyamán 3000 új álláshelyet hoz létre, a Continentaltól az Adidasig sok más cég is létszámemelést tervez. A német kereskedelmi és iparkamara (DIHK) felmérése szerint a vegyipari, gép- és autógyártó vállalatok 30 ezerrel növelhetik alkalmazottaik számát 2007-ben.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter