Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

További forrásokat vonhatnak el a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjától?

Az LMP úgy véli, hogy a Széll Kálmán Terv 2.0-val további forrásokat vonhatnak el a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjától - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett. A képviselő hozzátette, nem látják azokat a konkrét intézkedéseket, amelyek segítenék az általuk alapvetően jónak tartott intézkedéseket, például a nyílt munkaerő-piaci részvétel erősítését.

Az LMP egyetért abban, hogy változtatni kell a támogatások szerkezetén - közölte a politikus. Hangsúlyozta, hogy a magas felkészültségi szinten működő civil szolgáltatóknak több forrást kellene biztosítani, de mint mondta, nem látják, hogy a kormány erre hogyan kerít majd sort. Egyúttal viszont felhívta a figyelmet, hogy az uniós források önmagukban nem képesek megoldani a problémákat.

Szél Bernadett pártja nevében kijelentette: tiltakoznak az ellen, hogy az elmúlt két év tendenciáját folytatva további forrásokat vonjanak el a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjától. Hangot adott annak a véleményének, hogy a kormányhivatalok felállításával - a kabinet ígéreteivel ellentétben - a rendszer a korábbinál bürokratikusabbá vált.

Kijelentette azt is, már az első Szél Kálmán Tervből is világossá vált számukra, hogy a kabinet a rokkantakat "az egyik egyenlegjavító és államadósság-csökkentő területként kívánja kezelni", és úgy látják, hogy a terv 2.0-ás változata is ezt a rossz tendenciát folytatná.

A képviselő véleménye szerint a megváltozott munkaképességű ember munkaerőpiacra való visszaterelésében sokkal hatékonyabbak lennének a rehabilitációs szolgáltatást nyújtó civil szervezetek, mint a védett foglalkoztatók.

Arra a kérdésre, hogy mely kormányzati intézkedések vagy tervek mutatják a forráskivonások folytatását, azt felelte, a kormány az uniós források bevonásával operál, de arról "szemérmesen hallgat", hogy mennyit szeretne költeni a területre, ezért nem látják garantálva, hogy "megáll ez a törekvés". Hozzátette, a megváltozott munkaképességűektől már korábban is elvettek támogatást, amit a Széll Kálmán Terv 2.0 sem korrigál.

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

A döntés értelmében a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Teljes cikk

Koronavírus: sokkal nagyobb veszélyben vannak a szociális területen dolgozó szakemberek

A szociális területen dolgozók közül 24 ezer embert teszteltek koronavírusra, 911-en pozitív mintát produkáltak. Teljes cikk

Kata: fontos változásra figyelmeztet a NAV!

A kisadózó december 31-ig döntheti el, hogy melyik kisadózói jogviszonyát szeretné fenntartani. Teljes cikk