Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Tréfa volt a "nemdohányzás" miatti elbocsátás

Mégsem bocsátottak el munkatársakat egy német cégtől, amiért nem dohányoztak - közölte az ügyről elsőként beszámoló Hamburger Morgenpost című német lap. A hír azonban nem egy újságíró agyszüleménye volt, hanem a forrás tréfája.

Stephanie Lamprecht, a német napilap újságírója elmondta: a szóban forgó vállalat vezetője először arról tájékoztatta őt, hogy felmondott három nemdohányzó kollégának, mert a munkahelyi békét fenyegette a füstmentes környezetre vonatkozó igényük, később viszont bevallotta, hogy egy szó sem igaz ebből.

"Azt mondta, hogy vicc volt az egész, de neki megérte, mert láncdohányos és elege van már belőle, hogy folyton zaklatják a dohányosokat" - mondta Lamprecht, a német és a nemzetközi sajtót bejáró múlt heti tudósítás szerzője.

Az újságíró hétfőn 120 kilométert autózott a Schleswig-Holstein tartománybeli Büsumba, a tíz főt foglalkoztató informatikai cég telephelyére, hogy személyesen járjon utána a történetnek, mert kétségek merültek fel a hitelességgel kapcsolatban.

"A cégvezető azt mondta, hogy dohányospárti küldetést teljesít" - számolt be Lamprecht. A sztori frissített változata a Hamburger Morgenpost szerdai számában jelenik meg.
Follow hrportal_hu on Twitter