Megjelent: 10 éve

Új elnök a Mobilitás és Multimédia Klaszter élén

2013. január 1-től Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese látja el a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöki feladatait, aki a Klaszter alapításában is közreműködő Pukler Gábortól, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatójától veszi át a vezetést.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter éves közgyűlésén új elnököt választott a szervezet 71 tagja. Az öt év eredményes munka után leköszönő Pukler Gábortól Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese veszi át az ország egyik legsikeresebb üzleti klaszterének vezetését. Az informatikus és politológus végzettségű Jakab elsődleges célja az, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére tovább segítse az MMKlaszter hazai működését és nemzetközi tevékenységét. "A gazdasági válság ugyan a piac minden területére rányomja a bélyegét, de azok a cégek, akik ebben a helyzetben el tudnak indulni, vagy talpon tudnak maradni, bizonyítják rátermettségüket. A magyar startup és IT ökoszisztéma számos olyan szereplővel bír, akik erre képesek, az ő támogatásukat tartom legfontosabb feladatomnak" - mondta el az új elnök.

Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója az MMKlaszter indulása óta egyengette a szervezet útját. "Komoly szakmai sikerként értékelem, hogy az MMKlaszter az ország meghatározó szakmai platformjává nőtte ki magát, valamint nemzetközi szintéren is megjelent. Az IT és a távközlési szektor gyors fejlődése azonban új kihívásokat jelent, amelyekre időt és figyelmet szeretnék szentelni. Jakab Roland emberileg és szakmailag is kiváló választás a Klaszter elnöki pozíciójára, aki - biztos vagyok benne - a legtöbbet fogja kihozni az erős, stabil szervezetből" - indokolta a váltást a korábbi elnök, hangsúlyozva, hogy az MMKlaszter munkásságát a jövőben is aktívan támogatni fogja.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek