Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Új munkaügyi kirendeltség nyílt Hódmezővásárhelyen

A 174 hazai munkaügyi kirendeltség közül csaknem száz új épületbe költözött, illetve helyiségeit felújították, erre részben uniós forrásból mintegy 10 milliárd forintot fordított a kormányzat - közölte Tarcsi Gyula, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára a hódmezővásárhelyi kirendeltség ünnepélyes átadásán.

A felújítások célja, hogy a munkakeresőket, a munkaadókat méltó körülmények között fogadhassák - mondta a szakember az épület avatását követő sajtótájékoztatón.
A szakállamtitkár közölte, az állami munkaügyi szervezetek komoly együttműködést alakítottak ki az önkormányzatokkal, társadalmi szervezetekkel, s az elmúlt években lezajlott szemléletváltást követően a porfitorientált munkaközvetítő cégekkel is.
A közeljövőben a munkaügyi kirendeltségek új feladatokat is kapnak. A szociális és a munkaügyi területek közelítésével egyre fontosabbá válik a megváltozott munkaképességűekkel való törődés - tudatta Tarcsi Gyula.
Már az idén kísérleti jelleggel, jövőre pedig az egész országban programok indulnak annak érdekében, hogy az emberek ne az idő előtti nyugdíjat, hanem megmaradt képességeiket kamatoztatva a munkát válasszák, ezért egy új ösztönző támogatási rendszert is kialakítanak - mondta a szakállamtitkár.
Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, a kirendeltség az önkormányzat és az állam között létrejött ingatlancsere révén kerülhetett új épületbe. A régi kirendeltség épületében az önkormányzat a jövő év végéig harminc szociális bérlakást alakít ki fiatal házasok számára, az ingatlan földszintjén pedig az önkormányzat idősgondozó szolgálata kap majd helyet.
Az új, 640 négyzetméteres kirendeltségen a regionális munkaügyi központ 14 munkatársa várja a térség 2500 álláskeresőjét és a szakembereket kereső munkaadókat - hangzott el a sajtótájékoztatón.
  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter