Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Új munkaügyi kirendeltség nyílt Hódmezővásárhelyen

A 174 hazai munkaügyi kirendeltség közül csaknem száz új épületbe költözött, illetve helyiségeit felújították, erre részben uniós forrásból mintegy 10 milliárd forintot fordított a kormányzat - közölte Tarcsi Gyula, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára a hódmezővásárhelyi kirendeltség ünnepélyes átadásán.

A felújítások célja, hogy a munkakeresőket, a munkaadókat méltó körülmények között fogadhassák - mondta a szakember az épület avatását követő sajtótájékoztatón.
A szakállamtitkár közölte, az állami munkaügyi szervezetek komoly együttműködést alakítottak ki az önkormányzatokkal, társadalmi szervezetekkel, s az elmúlt években lezajlott szemléletváltást követően a porfitorientált munkaközvetítő cégekkel is.
A közeljövőben a munkaügyi kirendeltségek új feladatokat is kapnak. A szociális és a munkaügyi területek közelítésével egyre fontosabbá válik a megváltozott munkaképességűekkel való törődés - tudatta Tarcsi Gyula.
Már az idén kísérleti jelleggel, jövőre pedig az egész országban programok indulnak annak érdekében, hogy az emberek ne az idő előtti nyugdíjat, hanem megmaradt képességeiket kamatoztatva a munkát válasszák, ezért egy új ösztönző támogatási rendszert is kialakítanak - mondta a szakállamtitkár.
Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, a kirendeltség az önkormányzat és az állam között létrejött ingatlancsere révén kerülhetett új épületbe. A régi kirendeltség épületében az önkormányzat a jövő év végéig harminc szociális bérlakást alakít ki fiatal házasok számára, az ingatlan földszintjén pedig az önkormányzat idősgondozó szolgálata kap majd helyet.
Az új, 640 négyzetméteres kirendeltségen a regionális munkaügyi központ 14 munkatársa várja a térség 2500 álláskeresőjét és a szakembereket kereső munkaadókat - hangzott el a sajtótájékoztatón.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter