Megjelent: 12 éve

Új Pálya a közszférából elbocsátottaknak

Ingyenes képzést biztosít a közszférából elbocsátottaknak az Európai Unió és a kormányzat által indított Új Pálya elnevezésű program. A kétmilliárd forint keretösszegű projekt részletei a www.ujpalya.hu világhálós oldalon érhető el.

Az idén ősszel indult program 5 500 elbocsátott, vagy elbocsátás előtt álló közszolgálati dolgozónak tud piacképes képzést nyújtani egészen 2009 nyaráig. Az ingyenes képzéseken csak azok vehetnek részt, akiknek munkaviszonya 2006. július elseje után, létszámleépítés miatt szűnt meg, vagy részmunkaidős foglalkozássá alakult.

A képzési program nem csak diplomásokat, hanem minden közszférából elbocsátott munkavállalót megszólít. Így azoknak is lehetőséget nyújt az újrakezdésre, akik korábban az oktatás, az egészségügy, az igazságügy területén vagy a fegyveres szerveknél dolgoztak.

A honlapon jelenleg több mint 120 képzés található szerte az országban. Az egykor a közszférában dolgozók gazdasági, informatikai jellegű képzések közül válogathatnak, de elérhető számtalan nyelv-, és számítógép-kezelői tanfolyam is.

A listán olyan szakmák is szerepelnek, mint gyógymasszőr, idegenforgalmi ügyintéző, kőműves, motorfűrész-kezelő, rendszer-informatikus, szoftverfejlesztő, személy- és vagyonőr, takarító vagy tűzvédelmi előadó.

A képzésre közvetlenül lehet jelentkezni a www.ujpalya.hu honlapon szereplő képző intézményeknél, valamint a 06-40-918-012-es számon, ahol a programiroda munkatársai nyújtanak segítséget, de a regionális munkaügyi központok kirendeltségein is lehet érdeklődni..

Népszava
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter