Megjelent: 13 éve

Új Pálya a közszférából elbocsátottaknak

Ingyenes képzést biztosít a közszférából elbocsátottaknak az Európai Unió és a kormányzat által indított Új Pálya elnevezésű program. A kétmilliárd forint keretösszegű projekt részletei a www.ujpalya.hu világhálós oldalon érhető el.

Az idén ősszel indult program 5 500 elbocsátott, vagy elbocsátás előtt álló közszolgálati dolgozónak tud piacképes képzést nyújtani egészen 2009 nyaráig. Az ingyenes képzéseken csak azok vehetnek részt, akiknek munkaviszonya 2006. július elseje után, létszámleépítés miatt szűnt meg, vagy részmunkaidős foglalkozássá alakult.

A képzési program nem csak diplomásokat, hanem minden közszférából elbocsátott munkavállalót megszólít. Így azoknak is lehetőséget nyújt az újrakezdésre, akik korábban az oktatás, az egészségügy, az igazságügy területén vagy a fegyveres szerveknél dolgoztak.

A honlapon jelenleg több mint 120 képzés található szerte az országban. Az egykor a közszférában dolgozók gazdasági, informatikai jellegű képzések közül válogathatnak, de elérhető számtalan nyelv-, és számítógép-kezelői tanfolyam is.

A listán olyan szakmák is szerepelnek, mint gyógymasszőr, idegenforgalmi ügyintéző, kőműves, motorfűrész-kezelő, rendszer-informatikus, szoftverfejlesztő, személy- és vagyonőr, takarító vagy tűzvédelmi előadó.

A képzésre közvetlenül lehet jelentkezni a www.ujpalya.hu honlapon szereplő képző intézményeknél, valamint a 06-40-918-012-es számon, ahol a programiroda munkatársai nyújtanak segítséget, de a regionális munkaügyi központok kirendeltségein is lehet érdeklődni..

Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter