Megjelent: 12 éve

Új Pálya a közszférából elbocsátottaknak

Ingyenes képzést biztosít a közszférából elbocsátottaknak az Európai Unió és a kormányzat által indított Új Pálya elnevezésű program. A kétmilliárd forint keretösszegű projekt részletei a www.ujpalya.hu világhálós oldalon érhető el.

Az idén ősszel indult program 5 500 elbocsátott, vagy elbocsátás előtt álló közszolgálati dolgozónak tud piacképes képzést nyújtani egészen 2009 nyaráig. Az ingyenes képzéseken csak azok vehetnek részt, akiknek munkaviszonya 2006. július elseje után, létszámleépítés miatt szűnt meg, vagy részmunkaidős foglalkozássá alakult.

A képzési program nem csak diplomásokat, hanem minden közszférából elbocsátott munkavállalót megszólít. Így azoknak is lehetőséget nyújt az újrakezdésre, akik korábban az oktatás, az egészségügy, az igazságügy területén vagy a fegyveres szerveknél dolgoztak.

A honlapon jelenleg több mint 120 képzés található szerte az országban. Az egykor a közszférában dolgozók gazdasági, informatikai jellegű képzések közül válogathatnak, de elérhető számtalan nyelv-, és számítógép-kezelői tanfolyam is.

A listán olyan szakmák is szerepelnek, mint gyógymasszőr, idegenforgalmi ügyintéző, kőműves, motorfűrész-kezelő, rendszer-informatikus, szoftverfejlesztő, személy- és vagyonőr, takarító vagy tűzvédelmi előadó.

A képzésre közvetlenül lehet jelentkezni a www.ujpalya.hu honlapon szereplő képző intézményeknél, valamint a 06-40-918-012-es számon, ahol a programiroda munkatársai nyújtanak segítséget, de a regionális munkaügyi központok kirendeltségein is lehet érdeklődni..

Népszava
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter