Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Új rendőrfőkapitány Győr-Moson-Sopronban

Csizmadia Gábor dandártábornokot, Komárom-Esztergom megye jelenlegi főkapitányát javasolta a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség élére az országos főkapitány - hangzott el a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

Papp Károly vezérőrnagy a tanácskozáson jelezte: az általa javasolt vezető - aki április elsejével léphet hivatalába - kiegyensúlyozott szakmai tevékenységet nyújtott 36 esztendei szolgálata során, amelyet a határőrségnél, Győrben kezdett, majd a Veszprém, később pedig a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, vezető beosztásokban folytatott.

Az országos rendőrfőkapitány megjegyezte: Csizmadia Gábor 2010-ben, előző kinevezésének átvételekor rendőri szempontból sokkal rosszabb állapotban lévő megyében kezdte meg szolgálatát, de ott "jelesre vizsgázott".

A leendő megyei főkapitány az ülésen arról beszélt, minden szervezet működésén lehet egy picit finomítani, hogy a polgárok még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Az előző főkapitányt, Takács Tibor ezredest 2010 novemberében nevezte ki az országos rendőrfőkapitány. Ő szintén szomszéd megyéből, Vasból érkezett a posztra, azt megelőzően ott rendészeti igazgatóként dolgozott. Karrierjét tavaly szeptembertől az Országos Rendőr-főkapitányságon bűnügyi főkapitány-helyettesként folytatja, a megyei szervezetet azóta Bánhalmi Zsolt ezredes irányítja megbízott főkapitányként.

Ő a megyei közgyűlés ülésén tartott beszámolójában pénteken egyebek mellett arról beszélt: a statisztikai mutatók alapján Győr-Moson-Sopron volt tavaly az ország harmadik legbiztonságosabb megyéje. Ezt annak ellenére sikerült elérniük, hogy a bűncselekmények mintegy harmadát nehezen elfogható utazó bűnözők követik el, a megyén pedig - elsősorban az M1-es autópálya miatt - évi 15 millió ember, 4,5 millió jármű halad át.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter