Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Új sajtófőnök a Külügyminisztériumban

Új sajtófőnöke van a Külügyminisztériumnak, a posztra Kaleta Gábort, a tárca amerikai főosztályának eddigi vezetőhelyettesét nevezték ki - tájékoztatta a minisztérium hétfőn az MTI-t.

Kaleta Gábor az MTI-nek azt mondta: célja, hogy hozzájáruljon annak a "nagyon komoly mennyiségű és minőségi munkának" a bemutatásához, amelyet a Külügyminisztérium és a külképviseletek végeznek Magyarország érdekében. A mai globalizálódó világban egyre kevesebb olyan terület van, amelynek ne lenne valamilyen nemzetközi vonatkozása - fogalmazott. Kiemelte: munkáját "az egységes kormányzati kommunikációba szervesen illeszkedve" végzi majd.

A Külügyminisztérium közölte: Kaleta Gábor 2002-től dolgozik a tárcánál, korábban, 2007 és 2011 között Los Angeles-i első beosztott és konzul, majd tavaly augusztustól az amerikai főosztály vezetőhelyettese volt. A diplomata tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte, jogi szakvizsgát tett, német és angol nyelvből felsőfokú vizsgája van - olvasható a tárca közleményében.

A Külügyminisztérium korábbi sajtófőnökének, Tóth Józsefnek január végén szűnt meg a megbízatása. A tárca ezzel kapcsolatban akkor azt közölte, hogy rendszeres belső ellenőrzési mechanizmusuk gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel az athéni magyar nagykövetség működésében, ezért szűnt meg a korábban athéni nagykövetként szolgálatot teljesítő Tóth József sajtófőnöki megbízatása.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter