Megjelent: 7 éve

Új szakiskolai kerettanterv: szokatlan módszerek

A megszokottól merőben eltérő oktatási módszereket ír elő a pedagógusok számára az új kerettanterv. Például kimondja, hogy a szakiskolákban nincs szükség feleltetésre és dolgozatok írására. A diákok értékelése az órai feladatok és a közös munkában való részvétel alapján történne - írja a Magyar Nemzet.

Emellett a szabály véget vetne annak a jelenlegi gyakorlatnak is, hogy a tanulók csak hallgatják és jegyzetelik a tanár mondandóját; a fő szerepet az interaktív szituációs játékok és projektmunkák vennék át.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által összeállított tantervi javaslat heti 12 közismereti órát ír elő a szakiskolások számára, amelyből 5 testnevelés, 2 pedig idegen nyelv, vagyis magyarra, matematikára, természet- és társadalomismeretre egyenként mindössze heti 45 perc jut - írja a lap.

Magyar Nemzet
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter