Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Új üzletbe vág a Sodexo Magyarországon

A béren kívüli juttatások rendszerének tavalyi újraszabályozása drasztikusan szűkítette a cafeteria-piacot, ezért a Sodexo Pass Hungária Kft. újragondolta stratégiáját, és létrehozta Ösztönző Megoldások üzletágát.

images

images

A cég az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti, hogy az új üzletág - amely tavaly ősszel indult - az értékesítési, üzleti tevékenység ösztönzésében nyújt támogatást a viszonteladói jutalmazási formáktól a fogyasztói nyereményjátékokig.

Az Ösztönző Megoldások üzletág az értékesítési csatornák, viszonteladók ösztönzésével, promóciós akciók nyereménypiramisainak tervezésével, valamint üzleti ajándékozással foglalkozik.

A Sodexo közlése szerint jelenleg mintegy 150 ügyfél használja az ösztönző megoldásokat, az ügyfelek fele kifejezetten vásárlói promócióra.

A cég Magyarországon az idén a bevételek stabilizálására számít, de részleteket nem közölt arról, az összbevétel mekkora részét várják az új üzletágtól.

A céginformációs adatok szerint a 2011. augusztus 31-én zárult üzleti évben a Sodexo Pass Hungária Kft. több mint 1,6 milliárd forintos üzemi nyereséget ért el, szemben az előző évi 1,26 milliárd forinttal, és a társaság adózás előtti eredményét is növelni tudta. Az előző üzleti évről még nincsenek számadatok, a cég annyit közölt, hogy a 2011 éves kibocsátási volumennek mindössze 15 százalékát tudták megtartani.

A Sodexo saját kutatására hivatkozva közölte: a fogyasztói promóciós és az értékesítési csatornák ösztönzésére fordított költések összesen mintegy 170 milliárd forintot tesznek ki évente.

Az Ösztönző Megoldások üzletág több részből áll: az egyik az utalványos része, de emellett bónusz program néven web alapú platformhoz kapcsolva kínálnak motivációs megoldást, amely tanácsadói szolgáltatással is kiegészül.

Az Ipsos reprezentatív felmérésére hivatkozva a Sodexo kiemeli: a 18-59 éves korosztály jelentős részét megmozgatják a nyereményjátékok: a megkérdezettek 53 százaléka részt vett az elmúlt 6 hónapban nyereményjátékkal egybekötött vásárlói promócióban. Az utalvány a készpénz után egyértelműen a második legvonzóbb nyeremény.

Az MTI kérdésére a cég kifejtette: a Sodexo a cafeteria- rendszer átalakítása előtt 34 százalékos részesedéssel rendelkezett Magyarországon az utalványok piacán. Tavaly a teljes cafeteria-piac mintegy 12, az utalványos piac pedig közel 25 százalékkal esett vissza az országban - fűzték hozzá. A cafeteria-rendszer átalakítása miatt a Sodexo Magyarországon átszervezésre kényszerült, így jelenleg a 2012 januári létszám harmada dolgozik a vállalatnál.

A Sodexo továbbra is foglalkozik béren kívüli juttatásokkal: 2012-ben indította teljes körű cafeteria szolgáltatását, amellyel célja a HR-es adminisztrációs terhek és költségek csökkentése - közölte a cég.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter