kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 17 éve

Uniós modellprogrammal segítik a munkanélkülieket Szabolcsban

Az Európai Unió támogatásával modellprogramot valósít meg a szociális és a munkaügyi rendszer közötti átjárhatóság elősegítésére négy szervezet Nyíregyháza térségében, ahol ötszáz munkanélkülit érint az intézkedés.

Az év végéig tartó program célja, hogy a rendelkezésre álló közel 40 millió forint felhasználásával, az álláskeresők hatékony támogatására példaértékű integrált együttműködést alakítsanak az önkormányzatok, valamint a családokat, munkanélkülieket segítő szervezetek és a munkaügyi központ között - mondta Nyírcsák János, a projekt vezetője.

Hangsúlyozta: az új modellnek képesnek kell lennie arra, hogy az álláskeresőket aktivizálja, a szociális ellátás helyett munkába állítsa, s ennek érdekében gyorsan és hatékonyan összekapcsolja a ma még elkülönülő információkat, szolgáltatásokat. Az érintett 500 tartós, hosszú ideje munkanélküli ember segítséget kap a képzéshez, piacképes szakma megszerzéséhez, az álláskereséshez, sőt a munkába állást gátló egyéni körülmények felszámolásához is.

Száz programba bevont személynek úgynevezett egyéni fejlesztési tervet dolgoznak ki az elhelyezkedésre, s az abban foglalt feladatokat együtt valósítják meg az érintettel. Az elhelyezkedést álláskeresési klub segíti, a hátrányos helyzetű fiatalokat és nőket pedig külön is felkészítik a felvételeknél általában jelentkező nehézségek leküzdésére.

A modell zárásaként kézikönyvet készítenek, amelyben a tapasztalatok alapján tesznek javaslatot hasonló programok szervezésére más térségeknek, településeknek.

Az unió által finanszírozott és elterjesztésre szánt szabolcsi modellprogramot a nyíregyházi önkormányzat, a helyi Human-Net Alapítvány Városi Családsegítő Szolgálat, a Nyírteleki Szociális Szolgáltató Központ és az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ közösen valósítja meg.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek