Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Uniós modellprogrammal segítik a munkanélkülieket Szabolcsban

Az Európai Unió támogatásával modellprogramot valósít meg a szociális és a munkaügyi rendszer közötti átjárhatóság elősegítésére négy szervezet Nyíregyháza térségében, ahol ötszáz munkanélkülit érint az intézkedés.

Az év végéig tartó program célja, hogy a rendelkezésre álló közel 40 millió forint felhasználásával, az álláskeresők hatékony támogatására példaértékű integrált együttműködést alakítsanak az önkormányzatok, valamint a családokat, munkanélkülieket segítő szervezetek és a munkaügyi központ között - mondta Nyírcsák János, a projekt vezetője.

Hangsúlyozta: az új modellnek képesnek kell lennie arra, hogy az álláskeresőket aktivizálja, a szociális ellátás helyett munkába állítsa, s ennek érdekében gyorsan és hatékonyan összekapcsolja a ma még elkülönülő információkat, szolgáltatásokat. Az érintett 500 tartós, hosszú ideje munkanélküli ember segítséget kap a képzéshez, piacképes szakma megszerzéséhez, az álláskereséshez, sőt a munkába állást gátló egyéni körülmények felszámolásához is.

Száz programba bevont személynek úgynevezett egyéni fejlesztési tervet dolgoznak ki az elhelyezkedésre, s az abban foglalt feladatokat együtt valósítják meg az érintettel. Az elhelyezkedést álláskeresési klub segíti, a hátrányos helyzetű fiatalokat és nőket pedig külön is felkészítik a felvételeknél általában jelentkező nehézségek leküzdésére.

A modell zárásaként kézikönyvet készítenek, amelyben a tapasztalatok alapján tesznek javaslatot hasonló programok szervezésére más térségeknek, településeknek.

Az unió által finanszírozott és elterjesztésre szánt szabolcsi modellprogramot a nyíregyházi önkormányzat, a helyi Human-Net Alapítvány Városi Családsegítő Szolgálat, a Nyírteleki Szociális Szolgáltató Központ és az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ közösen valósítja meg.

  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter