kapubanner for mobile
Megjelent: 11 éve

Utazási költség: ennyit téríthet meg 2013-ban a munkáltató

2013-ban is legfeljebb jegye-bérlete árának 86 százalékát téríttetheti meg munkába járása finanszírozására a munkavállaló.

Ha a lakóhelye és a munkahelye nem egy közigazgatási területen van, akkor bizonyos szintű költségtérítésre lesz jogosult a dolgozó a 39/2010. (II. 26.) kormányrendelet szerint - írja a Jobline Magazin.

Napi munkába járás címén akkor vehető igénybe a költségtérítés, ha a dolgozó naponta a közigazgatási határon kívülről, ideiglenes vagy állandó lakóhelyéről utazik a munkahelyére, illetve munkarendjétől függő gyakorisággal rendszeresen utazik oda és vissza.

Hétvégi utazási költségtérítés akkor illeti meg a munkavállalót, ha a hétvégeken haza, vagyis az állandó lakóhelyére utazik, tehát heti rendszerességgel tesz meg nagyobb utat a munkábajárás miatt.

Nem korlátozza a rendelet, milyen tömegközlekedési eszközt használhat. Járhat vonattal, helyközi autóbusszal, elővárosi busszal, HÉV-vel, menetrend szerint közlekedő hajóval, komppal és révvel is, csak a jegyet vagy bérletet kell megőriznie, amivel igazolja az utat.

A munkáltató által fizetett napi munkába járással és a hazautazással kapcsolatos költségtérítés a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának legalább 86 százaléka. A hétvégi hazautazás költségtérítésének van korlátja, 2013-ban legfeljebb 34 600 forint igényelhető.

Jobline Magazin
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek