Megjelent: 10 éve

Vagyonvesztést jelenthet a nyugdíj átvitele

Semleczi Gabriella a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba.

Arra kérdésre pedig, hogy milyen következményekkel járna a vagyonvesztés, a nyugdíjvédelmi megbízott azt válaszolta: "nem szeretnék prekoncepciót gyártani, de ilyen esetben meg kell vizsgálnunk, hogy ez milyen kategóriába tartozik. Nem tartom kizártnak, hogy akár a bűncselekmény fogalmát is kimerítik bizonyos tevékenységek."

A lapnak Selmeczi Gabriella azt mondta, a pénztárak 2700 milliárdos vagyont kezelnek átláthatatlan módon, ráadásul saját működésükre évente negyvenmilliárdot költenek. Ebből fedezni lehet a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását.

hirado.hu/Magyar Nemzet


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter