Bosch 
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Várja a mérnököket a Bosch

Eddig 160-an vehették át technikusi bizonyítványukat a Bosch hatvani gyárának szakképző központjában - tájékoztatott Kukaj Zsuzsanna a cég kommunikációs munkatársa.

A kurzusok során az érettségizett fiatalok olyan képzést kaptak, amelyet a Bosch csoport Magyarországon kívüli, például németországi gyáraiban is hasznosítani tudnak - közölte Kukaj Zsuzsanna. A tanfolyamok tematikájának jóváhagyását és folyamatos ellenőrzését az 1994-ben alapított Német-Magyar Képző Központ Egyesületre bízta a cég - tette hozzá.

A referens elmondta, hogy a Bosch autóelektronikai alkatrészeket készítő hatvani gyárában folyamatos a munkaerőigény. Ennek nyomán a sikeres felvételizők, a bizonyítvány megszerzése után azonnal állást kapnak az üzemben, illetve a cég által finanszírozott fél éves képzés időtartama alatt is fizetésben részesülnek.

A Bosch 3.200 dolgozót foglalkoztató gyára a hatvani térség legnagyobb munkaadója. A folyamatos kapacitásbővítés okán nem csupán középfokú végzettségű technikusokat alkalmaznak, hanem várják a villamos, gépész - és minőségbiztosítási mérnököket, valamint a műszaki menedzser diplomával rendelkező munkavállalókat is - mondta Kukaj Zsuzsanna.

A Bosch csoport 13 belföldi tagvállalata összesen 7 ezer embernek ad munkát és a magyarországi cégek összesített árbevétele az elmúlt évben meghaladta az egymilliárd eurót. A kezdetben egy üzemcsarnokban működő, a többi között műszerfalakat, fékrendszereket, motorvezérlő - és kormányrendszereket előállító hatvani gyár időközben újabb három csarnokkal bővült. A fejlesztések dinamikájára jellemző, hogy 2003. és 2006. között 150 millió eurót költött magyarországi beruházásaira a multinacionális társaság.

A világszerte 260 ezer embert foglalkoztató Bosch csoport a 2006-os pénzügyi évben 43,7 milliárd euró forgalmat ért el. Az 1886-ban Stuttgartban alapított Bosch csoporthoz 280 leányvállalat tartozik a világ 140 országában.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter