Varju László államtitkár lesz"/>
Megjelent: 12 éve

Varju László államtitkár lesz

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Varju Lászlót kérte fel a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának, a szocialista képviselő elvállalta a felkérést - mondta Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatóján.

Budai Bernadett emlékeztetett arra: a kormányfő szerdán kérte fel Molnár Csabát közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek; a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium jelenlegi államtitkára elvállalta a felkérést. Molnár Csaba december 1-jével veszi át a tárca irányítását, ezért államtitkári posztja megüresedik.

A kormányszóvivő azt mondta: Varju László, aki jelenleg a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, jelentős fejlesztéspolitikai tapasztalatokkal rendelkezik, és szintén december elsejével tölti majd be új tisztségét. Kiemelte: a kormányfő azt várja a leendő államtitkártól, hogy a fejlesztéspolitika gyakorlatias megvalósításában és annak gyorsításában játsszon szerepet.

Szabó Pál közlekedési miniszter október 6-án, a Monorierdőnél bekövetkezett, négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset miatt mondott le. A miniszterelnök akkor ezt azzal fogadta el, hogy a tárca vezetője addig a helyén marad, amíg meg nem találják az utódját.

A kormányszóvivő a tájékoztatón elmondta azt is: a miniszterelnök Tukacs Istvánt a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztosnak nevezi ki. A szocialista képviselő ebben a tisztségében fogja a kormány munkáját segíteni abban, hogy a kabinet regionális szinten is minél hatékonyabban lássa el a válságkezeléssel összefüggő feladatokat - tette hozzá Budai Bernadett. Tukacs István szintén december elsejétől tölti majd be tisztségét.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter