Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Véget ért a munkahelyi fogyókúra verseny

Befejeződött a munkavállalók és munkaadók részére az Országos Egészségfejlesztési Intézet által hirdetett testsúlycsökkentő verseny, amelynek díjkiosztójára május 25-én kerül sor.

images

A "Közösen-könnyebben" mottójú munkahelyi verseny az egészséges táplálkozás, az aktív testedzés népszerűsítését szolgálja, és egyben a mentálhigiéné népegészségügyi projektjébe sorolható - olvasható az (OEFI) közleményében.

A 2006 november 24. és 2007 május 25. közötti időszakra kiírt verseny célja egy kisebb életmódváltás, ennek része az egészségesebb táplálkozási szokások kialakítása, a rendszeres, munkahelyi testedzés iránti igény felkeltése, majd megvalósítása. A munkavállalók egészsége, közérzete kedvező irányba változhat a munkahelyen elsajátított, de a nap 24 órájára vonatkozó életmódváltással, amit a következő üzenettel fogalmaztak meg a szervezők: Nem éhezni kell, ehelyett a testedzésben gazdagabb mindennapok életmódját kell választani!"

A most zárult megmérettetésen a munkahelyek minimum 5 és maximum 10 fős - kötelezően vegyes nemű - egy vagy több csapattal nevezhettek. Az OEFI és a verseny támogatói az energiaegyensúly, táplálkozás és testmozgás témáiban készítettek a résztvevőknek módszertani ajánlásokat, a munkahelyi étkeztetők és büfék üzemeltetői számára pedig az egészségesebb kínálat elérése érdekében. Az eredményt nem csak a leadott kilók jelentik, a legeredményesebb csapatokat és tagjait értékes jutalom várja a május 25-ei záróünnepségen - olvasható az OEFI honlapján.

Follow hrportal_hu on Twitter